Publikace přibližuje čtenářům čtyři roční období - jaro, léto, podzim a zimu s jejich zvláštnostmi ve vztahu k zděděným hodnotám a s důrazem na mimořádnou schopnost našich předků čerpat životní návyky a zkušenosti z přírody. Tento pohled na tradiční svět přivádí čtenáře do bedlivého sledování...
číst celé
Publikace přibližuje čtenářům čtyři roční období - jaro, léto, podzim a zimu s jejich zvláštnostmi ve vztahu k zděděným hodnotám a s důrazem na mimořádnou schopnost našich předků čerpat životní návyky a zkušenosti z přírody. Tento pohled na tradiční svět přivádí čtenáře do bedlivého sledování způsobu tvorby zajímavých předmětů, které v minulosti zdůrazňovaly sílu životních okamžiků.
Autorka nezapomíná na různé kulinární objekty, které přibližuje více než jen z pohledu kuchařských receptů. Každý z časových údobí roku má svou obsahovou dominantu.
Jaro - Velikonoce, léto - sklizeň a poutě, podzim - posvícení, zima - Vánoce. Kniha přináší cenné informace o životě předků i o tom, že tradice stále žiji v nás, mnohdy více než si to připouštíme.
schovat popis
Recenze