Vysokoprocentní hořká čokoláda s překvapivě bohatými vůněmi, vícevrstvou chutí a dlouhým a příjemným závěrem. Karamelové tóny třtinového cukru Mascobado z Filipín podtrhují vyváženost fair trade kakaa z ekologického zemědělství v Peru a Bolívii. Dovolte čokoládě pozvolna se rozpouštět v ústech a nechte se unést dlouho konšovanou čokoládou plnou chuti bez všech umělých přísad i lecitinů. Díky 100 letům zkušeností švýcarských čokolatiérů ani nejsou potřeba.
Bio hořká čokoláda Mascao ze švýcarské čokoládovny Bernrain, kde mistři čokolády pracují s jakostními surovinami: kakaem z Bolívie od sdružení malorolníků El Ceibo, kteří dnes i díky fair trade provozují vlastní podnik na výrobu kakaového másla a kakaového prášku z vlastních sklizených kakaových bobů. Vedou i příkladný vzdělávací program o zemědělství a řízení, a dále tak zvyšují své šance na mezinárodním trhu. Drobní farmáři kooperativy Norandino u severního pobřeží Peru pak dle tradice pěstují kakaovníky původní místní odrůdy Criollo spolu s dalšími dřevinami a plodinami, a chrání tak životní prostředí a omezují dopady klimatické změny. Třtinový cukr dodává Alter Trade z Filipín, úhelný kámen fairtradového hnutí, který přešel na organickou produkci třtinových cukrů už v roce 1995 a zásobuje trhy po celém světě.
Volba značky Mascao, jedné z nejlepších fair trade čokolád v Evropě, mění budoucnost každého. Překvapí novými chutěmi a rafinovanou rovnováhou a dává vzpomenout, že právě čokoládovna Bernrain ve Švýcarsku vyrobila v roce 1991 první fair trade a bio čokoládu na světě, a obrátila tak svět kakaa vzhůru nohama. Tehdy ještě potřebovala spolupráci a suroviny od švýcarských fairtradových průkopníků společností Claro Fair Trade a Pronatec. Dnes však vyrábí udržitelné čokolády spravedlivé pro lidi a šetrné k životnímu prostředí pod značkou Mascao sama.
Vnitřní obal čokolády tvoří biologicky odbouratelná fólie kompostovatelná dle normy UNI EN 13432:2002. Vnější krabička pak využívá papír s certifikací pro dřevo z lesů obhospodařovaných přírodě blízkým způsobem, který zachovává lesní biodiverzitu, produktivitu a přírodní procesy.
Historie čokoládovny Stella Bernrain se začala psát už v roce 1925, kdy se Walter Müller stává cukrářem a začíná sbírat zkušenosti. Pokračuje se svou ženou Karin ve 300 let starém rodinném domě a v roce 1950 kupují čokoládovnu Bernrain od zakladatele Heinricha Weibela a v roce 1980 také čokoládovnu Stella od dětí doktora Achilleho Vanottiho, který začal v roce 1928. Spojená rodinná čokoládovna Stella Bernrain pak v 21. století představuje veganské čokolády z kokosového mléka, přechází na biologicky odbouratelné balící fólie a v nových prostorách v Kreuzlingenu a Giubiascu se dále snaží o udržitelnou výrobu snižováním spotřeby energie, čerstvé vody a emisí CO2.
Složení z kontrolovaného ekologického zemědělství: kakaová hmota, kakaové máslo, nekrystalizovaný třtinový cukr Muscovado (13 %). Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 85 %. Bez lepku i bez sójového lecitinu. Může obsahovat stopy mléka, lískových ořechů a mandlí. Vhodná pro vegany.
Energetická hodnota: 2575 kJ/623 kcal
Tuky: 54 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 32 g
Sacharidy: 20 g
z toho cukry: 13 g
Bílkoviny: 10 g
Vláknina: 13 g
Sůl: 0,02 g
schovat popis- Výrobce: Mascao
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 8 cm
- Výška balení: 16 cm
- Hloubka balení: 1 cm
- Váha balení: 112 g
Recenze