Millésime Chocolat Bio hořká čokoláda s pistáciovou náplní Nikaragua 65 %, 70 g
Popis produktu
Exkluzivní řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůdy Trinitario sklizených v roce 2019 v regionu Matagalpa v Nikaraguy. Této horské oblasti se říká také Perla severu a pěstuje se zde zejména káva, banány a kakao. Kakao z tohoto místa a tohoto ročníku má hedvábně hladkou strukturu s vyváženou hořkostí, příchutí ořechů, kořeněného rumu a sladových zrn a obzvláště dlouhý kakaový závěr.
Výtečnou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, navíc doplňuje sladký pistáciový nugát ze spousty tence řezaných plátků pistácií. Nugát se vyrábí samostatně a do čokolády se ručně pokládá před jejím zchlazením. Při mlsání tabulky čokolády pak přímo vybízí k pozvolnému rozpouštění v ústech a "cumlání". Že se tato delikatesa bez lepku opravdu povedla dokazuje bronzová příčka evropské úrovně v uznávané mezinárodní čokoládové soutěži International Chocolate Awards v roce 2018.
Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě...
- Pražení 4/5 * Hořkost 2/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 3/5 *
Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům
Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství.
Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.
Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio glukóza, bio PISTÁCIE. Bez lepku.
Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 65 %.
Energetická hodnota: | 2220,66 kJ/531,26 kcal |
Tuky: | 36,32 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 11,94 g |
Sacharidy: | 44,18 g |
z toho cukry: | 36,48 g |
Bílkoviny: | 6,91 g |
Vláknina: | 5,20 g |
Sůl: | 0 g |
- Mohlo by Vás také zaujmout
- Další knihy autora
- Další zboží výrobce
- Naposledy prohlédnuté
Sběratelské záložky
Podobní autoři
České osobnosti na návštěvě v Megaknihách!
Štítky produktu
Návrh štítků k produktu
Navrhněte maximálně 5 klíčových slov (štítků) k tomuto produktu.
Za každý přidaný štítek musíte poté 5x ohodnotit štítky ostatních.
Nezapomeňte navrhnuté štítky uložit stisknutím tlačítka „Uložit přidané štítky“.
K této knize jste navrhli štítky:
Proč nakupovat u nás?
-
Největší skladové zásoby sortiment všeho druhu
-
Levná doprava doslova za pár kaček
-
Spokojení zákazníci známka kvality
-
Vyzvednutí kdekoliv místo vybíráte vy
-
Skvělá zákaznická podpora neváhejte zavolat
Hodnocení od zákazníků Heureka.cz
za posledních 90 dní
s obchodem
Velkoobchodní spolupráce
Pokud máte zajímavý sortiment, neváhejte nás oslovit. Nabízíme zajímavé odběry, rychlé platby a respektuplnou spolupráci.
velkoobchody@megaknihy.cz