Millésime Chocolat Bio hořká čokoláda s lískovými oříšky Dominicana 75 %, 70 g
Popis produktu
Exkluzivní řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůdy Hispaniola sklizených v roce 2020 v oblasti San Francisco de Macoris v samém srdci Dominikánské republiky. Tomuto místu nedaleko Atlantiku i Karibského moře mezi pohořím na severu a údolím Cibao na jihu se říká také Tierra del Cacao, tedy "Země kakaa". Právě zde se pěstuje vůbec nejvíc kakaových bobů dle pravidel ekologického zemědělství na světě. Dominikánská republika je přitom až 10. největší producent kakaa na světě.
Kakao vypěstovali Gualberto a Adriano z kooperativy Öko Caribe Cooperative, která i díky fair trade podpoře pomohla malým farmářům jejich pěstitelské umění dotáhnout až téměř k dokonalosti. Jejich kakao je výjimečné se silně kakaovou chutí a tóny po červeném ovoci.
Tuto výbornou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, navíc vyplňuje taková spousta kousků lískových oříšků, že se do ní téměř nemůže vejít. Výjimečná čokoláda s krásně křupavým vnitřkem ze sekaných lískových ořechů. Že se tato bio čokoláda skutečně povedla dokazuje také zlatá medaile z mezinárodní čokoládové soutěže Singapore Chocolate Awards z roku 2019.
Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě.
Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům
Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství.
Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.
Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio LÍSKOVÉ OŘECHY. Bez lepku. Může obsahovat stopy jiných ořechů a mléka. Obsah kakaa v čokoládě min. 75 %.
Energetická hodnota: | 2374,36 kJ/568,03 kcal |
Tuky: | 44,49 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 12,80 g |
Sacharidy: | 33,22 g |
z toho cukry: | 26,60 g |
Bílkoviny: | 8,68 g |
Vláknina: | 8,21 g |
Sůl: | 0 g |
- Mohlo by Vás také zaujmout
- Další knihy autora
- Další zboží výrobce
- Naposledy prohlédnuté
Sběratelské záložky
Podobní autoři
České osobnosti na návštěvě v Megaknihách!
Štítky produktu
Návrh štítků k produktu
Navrhněte maximálně 5 klíčových slov (štítků) k tomuto produktu.
Za každý přidaný štítek musíte poté 5x ohodnotit štítky ostatních.
Nezapomeňte navrhnuté štítky uložit stisknutím tlačítka „Uložit přidané štítky“.
K této knize jste navrhli štítky:
Proč nakupovat u nás?
-
Největší skladové zásoby sortiment všeho druhu
-
Levná doprava doslova za pár kaček
-
Spokojení zákazníci známka kvality
-
Vyzvednutí kdekoliv místo vybíráte vy
-
Skvělá zákaznická podpora neváhejte zavolat
Hodnocení od zákazníků Heureka.cz
za posledních 90 dní
s obchodem
Kniha návstěv
Naposledy prohlédnuté
Velkoobchodní spolupráce
Pokud máte zajímavý sortiment, neváhejte nás oslovit. Nabízíme zajímavé odběry, rychlé platby a respektuplnou spolupráci.
velkoobchody@megaknihy.cz