Červená čočka má kořeny v Turecku, ale dnes je oblíbená především v Indii, kde se z ní připravují nejrůznější pokrmy. Je vhodná do polévky, jako kaše a příjemně překvapí v salátech. Je bohatá na vlákninu a bílkoviny, proto by ji do svého stravování měli zařadit všichni vegetariáni a vegani. A víte, že pokud zkombinujete čočku s rýží, tento pokrm bude obsahovat všechny aminokyseliny, které vaše tělo potřebuje a nebudete už potřebovat aminokyseliny obsažené v mase? Dále obsahuje také minerály, jako jsou železo, fosfor, selen a zinek. Červená čočka se prvně namáčí, následně se vaří a to poměrně rychle.
\nSložení: 100 % čočka červená BIO
\nBalení: 3 kg \nCZ-BIO-002 \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\nVýživové údaje ve 100 g výrobku
\nEnergetická hodnota348 kcal/1470 kJ \nTuky1,50 g\nz toho nasycené0,20 g \nSacharidy51,60 g \nz toho cukry2,00 g \nVláknina12,10 g \nBílkoviny25,90 g \nSůl0,03 g \nNutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
schovat popis
Recenze