\n Plody pistáciových keřů rostou v hroznech, kdy po dozrání plodu skořápky podélně pukají a tím nám usnadňují vylousknutí jader. Pistácie jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučuje se konzumace v kombinaci s ovocem a...
číst celé
\n
Plody pistáciových keřů rostou v hroznech, kdy po dozrání plodu skořápky podélně pukají a tím nám usnadňují vylousknutí jader. Pistácie jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučuje se konzumace v kombinaci s ovocem a zeleninou bohatou na vitamín C, který zvyšuje absorpci železa ve střevech. Pistácie se tak stávají velmi významnými pomocníky pro ty, kdo trpí anémií způsobenou nedostatkem železa, ale také pomáhají k úpravě krevního tlaku, redukují nadměrné množství LDL cholesterolu v krvi, a chrání před vysokým krevním tlakem.
\n
\nAlergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich a může obsahovat jádra podzemnice olejné, obiloviny obsahující lepek.
\nSložení: pistácie ve skořápce 94,9 %, sůl, kyselina citronová.
\nSkladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
\n
\nNutriční hodnoty na 100 g:
\nEnergetická hodnota 2378 kJ/568 kcal
\nBílkoviny 21,3 g
\nTuky 46,3 g
\nNasycené mastné kyseliny 5,6 g
\nSacharidy 26,8 g
\nZ toho cukry 7,8 g
\nVláknina 10,3 g
\nSůl 1,01 g
\n
schovat popis
Recenze