Kokosový ořech je velmi bohatý na minerály, zejména na hořčík, kterého obsahuje více než potraviny živočišného původu (např. mléko, vejce a maso). Hořčík přispívá ke zdraví chrupavek, k pevnosti kostí a jeho nedostatek může nejen dráždit nervovou soustavu, ale také způsobovat křeče. Dále také obsahuje vápník a fosfor, které jsou pro kosti a svalovou soustavu nepostradatelné. Konzumace kokosu je vhodná při lámavosti vlasů a nehtů, odvápnění kostí, osteoporóze (řídnutí kostí), slabosti, pleťových chorobách, ztrátách paměti a využívá se také při léčení nervových onemocnění. Vědci zjistili, že přestože většina mastných kyselin kokosového ořechu je nasycená, jeho konzumace nepodporuje tvorbu cholesterolu, jak jsme se původně mylně domnívali.
\n
\nAlergeny: produkt obsahuje mléko (laktóza) a výrobky z něj a může obsahovat jádra podzemnice olejné, skořápkové plody a výrobky z nich.
\nSložení: poleva z mléčné čokolády 65 % (cukr, sušené mléko, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinný tuk palmový, syrovátka z mléka, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904, obsah kakaa v sušině min.20 %), klikva velkoplodá 35 %.
\nSkladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti nejvýše 65 %.
\n
\nNutriční hodnoty na 100 g:
\nEnergetická hodnota 1875 kJ/449 kcal
\nBílkoviny 4,3 g
\nTuky 19,4 g
\nNasycené mastné kyseliny 12,1 g
\nSacharidy 63,3 g
\nZ toho cukry 60,8 g
\nVláknina 2,2 g
\nSůl 0,2 g
Recenze