Známý etolog a trenér zvířat RNDr. František Šusta se ve své nové knize vrací k tématu Jak se zvířata učí. Můžete se těšit na spoustu nových informací, které doplňují a rozvíjejí to, co bylo řečeno v jeho první úspěšné knize Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct. Konkrétně se ve své...
číst celé
Známý etolog a trenér zvířat RNDr. František Šusta se ve své nové knize vrací k tématu Jak se zvířata učí. Můžete se těšit na spoustu nových informací, které doplňují a rozvíjejí to, co bylo řečeno v jeho první úspěšné knize Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct. Konkrétně se ve své knize dotkne těchto témat:
•Různé druhy učení a na které z nich se můžeme kdy spolehnout
•Chování je jen malá část celku, který lze měnit na mnoha úrovních
•Změnit zaběhnutou cestu znamená nabídnout jinou
•Mnoho nových souvislostí kolem stresu při práci
•Vnímání prostoru a jak s ním pracovat při tréninku
•Otázka rovnováhy v tréninku a jak ji udržet
•Drobnosti v tréninku, které ale mohou při podcenění vyvolat zásadní změny
•Grafy, tabulky, záznamy – o tom, co všechno už dnes umíme spočítat a předvídat a otázka, zda jednou spočítáme opravdu všechno
Důležitou částí knihy budou i příklady z praxe (či fantazie autora), na nichž si čtenáři budou moci vyzkoušet roli trenéra, který má za úkol dané situace vyřešit. Aby se čtenáři naučili myslet jako trenér zvířat, bude tato část koncipována tak, aby došli ke svému řešení samostatně. Své postupy pak budou moci srovnat s tím, jak by na to šel sám autor.
schovat popis
Recenze
Z praktického hlediska ale rozhodně nic nenahradí trénink s ním naživo.
Doporučuji si nejdříve přečíst zmiňovanou první knihu pana Šusty, bez ní tomuto pokračování těžko porozumíte.
Je zde více terminologie a sám jsem musel při čtení knize věnovat větší pozornost, abych pojmům správně porozuměl. Tento fakt ale nemění nic na tom, že František Šusta je úžasný trenér, který ví jak zaujmout své publikum a předat důležité informace.
Opět dávám 5 hvězdiček, jako předchozí knize Trénink je rozhovor, není co vytknout.