\nChlebové směsi - Žitný chléb / kompletní chlebová směs\nKompletní chlebové směsi jsou Vaším velkým pomocníkem pro přípravu chutného čerstvého domácího chleba. Chlebové směsi jsou vhodné pro pro použití v domácích pekárnách.\nNávod na pečení chleba v domácí pekárně\nNalijeme 350ml vody,...
číst celé
\n
Chlebové směsi - Žitný chléb / kompletní chlebová směs
\n
Kompletní chlebové směsi jsou Vaším velkým pomocníkem pro přípravu chutného čerstvého domácího chleba. Chlebové směsi jsou vhodné pro pro použití v domácích pekárnách.
\n
Návod na pečení chleba v domácí pekárně
\n
Nalijeme 350ml vody, přibližně o teplotě 25ºC, poté nasypeme tuto chlebovou směs (500g). Zvolíme některý z programů v trvání 2,5-3 hod - většinou se jedná o program základní. Pokud je pekárna vybavena pouze delšími programy, snížíme trochu teplotu vody, aby chléb nepřekynul. Čím je těsto řidší, tím rychleji kyne. Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme chvíli vychladnout.
\n
Složení: pšeničná mouka 45%, žitná mouka 47%, sušené kvasnice, sůl s jodem,sladový extrakt, sladová moučka, hroznový cukr, kyselina citronová, jablečná a listová, sušený žitný kvásek
\n
Datum min. trvanlivosti: uvedeno na horní části obalu\nHmotnost balení: 500g
\n
Minimální trvanlivost označuje datum doporučené spotřeby zaručující 100% kvalitu směsi. Při skladování na vhodném a především suchém místě se minimální trvanlivost dá prodloužit až o několik měsíců. Po delší době, nebo navhlhnutí směsi mohou hůře fungovat sušené kvasnice. V takovém případě se doporučuje přidat klasické kvasnice.
\n
schovat popis
Recenze