\nJaponsko neprodukuje dostatek čaje pro svou vlastní roční spotřebu, a proto rozšířili svou pěstitelskou působnost a pěstitelské zvyky do Číny, kde se snaží doplnit tento nedostatek v produkci po stále se zvyšující poptávce japonských čajů. Některé z těchto nezvyklých čajů jsou již nyní k...
číst celé
\n
Japonsko neprodukuje dostatek čaje pro svou vlastní roční spotřebu, a proto rozšířili svou pěstitelskou působnost a pěstitelské zvyky do Číny, kde se snaží doplnit tento nedostatek v produkci po stále se zvyšující poptávce japonských čajů. Některé z těchto nezvyklých čajů jsou již nyní k dispozici a Haicha je jedním z nich. Haicha má malý svinutý list s lehkou oxidací, která dává tomuto čaji lehký světlý nálev.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 4 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 4 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 4 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze