\nPrvotřídní, do spirálek stejnoměrně svinutý list s velmi vysokým podílem zlatavých, bohatě ochmýřených tipsů. Lesk listů způsobuje zpracování, kdy se lístky opakovaně otírají o kovový povrch zahřáté wok pánve. Listy se v nálevu projeví rubínovou barvou s těžší, výtečně nasládlou chutí s...
číst celé
\n
Prvotřídní, do spirálek stejnoměrně svinutý list s velmi vysokým podílem zlatavých, bohatě ochmýřených tipsů. Lesk listů způsobuje zpracování, kdy se lístky opakovaně otírají o kovový povrch zahřáté wok pánve. Listy se v nálevu projeví rubínovou barvou s těžší, výtečně nasládlou chutí s květovými a čokoládovými tóny. \nPříprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 4 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze