\nVysokojakostní a ceněný zelený čaj, který je uvedený na seznamu 50 slavných čajů Číny. Je charakteristický velmi lehkou chutí a rostlinnou sladkostí. Domovem čaje je oblast Žlutých hor (Huang Shan), oblast známá produkcí zeleného čaje. Čaj se běžně sbírá během Qing Ming, což je začátek dubna a...
číst celé
\n
Vysokojakostní a ceněný zelený čaj, který je uvedený na seznamu 50 slavných čajů Číny. Je charakteristický velmi lehkou chutí a rostlinnou sladkostí. Domovem čaje je oblast Žlutých hor (Huang Shan), oblast známá produkcí zeleného čaje. Čaj se běžně sbírá během Qing Ming, což je začátek dubna a jedná se o zásadní datum pro sklizeň čaje, které produkuje jedny s nejvíce sladkých čajů.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě 75°C, louhovat cca 2 minuty,\nnálev: voda o teplotě 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze