\nMimořádně tmavý nálev silné, zemité chuti na kterou jsme u Pu-erhu zvyklí. Nannuo Mountain je známá svou dlouhou historií pěstování čaje, nachází se zde prastaré čajovníky - stromy ve věku mezi 200 a 500 lety. A právě tyto čajovníky produkují surovinu pro jeden z nejlepších čajů pu\'erh v...
číst celé
\n
Mimořádně tmavý nálev silné, zemité chuti na kterou jsme u Pu-erhu zvyklí. Nannuo Mountain je známá svou dlouhou historií pěstování čaje, nachází se zde prastaré čajovníky - stromy ve věku mezi 200 a 500 lety. A právě tyto čajovníky produkují surovinu pro jeden z nejlepších čajů pu\'erh v provincii.\nDoporučená příprava 0,6 litru čaje: \ncca 10 g čaje zalít vroucí převařenou vodou na 3 až 5 minut. \nMožnost zalít podruhé, přičemž prodloužíme dobu louhování na 5-10 minut.\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze