Jemnější tmavý pu-erh příjemné chuti ne nepodobné čínským červeným čajům vyšší kvality. Vyroben v roce 2020. Název Chen Xiang se dá doslovně přeložit jako „vůně starého“ čaje pu-erh. Dříve se takto nazývali pouze 16 let staré tmavé pu-erhy, které zráním dosáhli požadované vůně a chuti „Chen Xiang“ vyhledávané znalci. Typická je jemná chuť oproti jiným tmavým pu-erhům.\nDoporučená příprava 0,6 litru čaje: \ncca 10 g čaje zalít vroucí převařenou vodou na 3 až 5 minut. \nMožnost zalít podruhé, přičemž prodloužíme dobu louhování na 5-10 minut .\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis
Recenze