\nDelikátní tmavý pu-erh lisovaný z lístků velkolistých divokých čajovníků o stáří 300 a více let rostoucích v oblasti hor Bulang v Yunnanu. Svou chutí připomínající místy vyšší odrůdy červeného čaje Qi-menu a však stále plně \"pu-erhový\". Pu-erhy z Bulangu jsou zcela specifické a tak v nich...
číst celé
\n
Delikátní tmavý pu-erh lisovaný z lístků velkolistých divokých čajovníků o stáří 300 a více let rostoucích v oblasti hor Bulang v Yunnanu. Svou chutí připomínající místy vyšší odrůdy červeného čaje Qi-menu a však stále plně \"pu-erhový\". Pu-erhy z Bulangu jsou zcela specifické a tak v nich můžete objevit i jinou chuť, nežli v čajích z jiné části Yunnanu.\nDoporučená příprava 0,6 litru čaje: \nprvní nálev cca 10 g čaje zalít vroucí převařenou vodou na 3 až 5 minut. \nMožnost zalít podruhé, přičemž prodloužíme dobu louhování na 5-10 minut .\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze