Čínský fermentovaný čaj slisovaný do cihličky tvaru čtverce a kvalitně vyzrálý. Chutově delikátní čaj a přirozenou natrpklostí a vyváženou chutí. Jedná se o sheng nebo také zelený Pu Erh, který přirozeně zraje v čase za správných skladovacíc podmínek. Sbírá se z divoce rostoucích čajových stromů ta-jie, v překladu Velký list, které rostou v provincii Yunnan.\nPříprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
\nnálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 3 až 5 minut, možno zalévat opakovaně, dokud čaj \"pouští\" chuť.
\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis
Recenze