\nAromaticky bohatý oolong pocházející z oblasti Anxi v provincii Fujian. O jeho původu existuje hned několik legend, obecně se však věří, že se objevil někdy v polovině 17. století. Původně byl čaj více pečený a v důsledku současných trendů bývá výrazně méně pečený, lehce oxidovaný a v chuti...
číst celé
\n
Aromaticky bohatý oolong pocházející z oblasti Anxi v provincii Fujian. O jeho původu existuje hned několik legend, obecně se však věří, že se objevil někdy v polovině 17. století. Původně byl čaj více pečený a v důsledku současných trendů bývá výrazně méně pečený, lehce oxidovaný a v chuti květinový a sladký. Tie Guan Yin vyrobená z kultivaru „Red Hue Kuan Yin“ je speciálně pojmenována jako „Red Heart Tie Kuan Yin“.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce (před 1. nálevem provedeme oplachovací nálev):
\n
nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat cca 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze