\nO černém čaji Keemun Gong Fu Původ Keemun Gong Fu nebo je černý sypaný čaj, pěstovaný v Qi Men, čínské provincii Anhui. Čaje Keemun jsou jedny z nejznámějších čajů v Číně a vůbec na celém světě a podle odborníků se tento čaj řadí mezi tři nejvíce aromatické čaje na světě. Černé čaje z této...
číst celé
\n
O černém čaji Keemun Gong Fu Původ Keemun Gong Fu nebo je černý sypaný čaj, pěstovaný v Qi Men, čínské provincii Anhui. Čaje Keemun jsou jedny z nejznámějších čajů v Číně a vůbec na celém světě a podle odborníků se tento čaj řadí mezi tři nejvíce aromatické čaje na světě. Černé čaje z této oblasti jsou nazývány Qi Men Hong Cha - \"Červený čaj z Qi Men\" (černé čaje jsou v Číně nazývané červenými podle barvy nálevu, černý čaj je v Číně pouze Pu-Erh). Jakost čajových lístků Keemun Gong Fu je tvořen velmi kvalitními čajovými lístky, které jsou míchány s jedinečnými čajovými pupeny. Čajové pupeny (tips, buds) jsou to nejlepší, co ze stonku čajovníku můžete utrhnout. Jedná se o ještě nevyvinuté čajové lístky, které se nachází na konci stonku a čajovníky do nich po zimním období stlačují všechny živiny a delikátní chuť. Jedinečnost pupenů charakterizují jakostní faktory, jako jejich velikost, více chuti, menší spotřeba čajových lístků na nálev a schopnost vytvořit více nálevů. Čaje tvořené pupeny se vyznačují více charakteristickou, jemnou a delikátní chutí. Chuť černého čaje Keemun Gong Fu Suché lístky: tenké, tmavé, čokoládové, lesklé
schovat popis
Recenze