Kopcovitá krajina proslaveného Darjeelingu s čajovými keři zahalenými ranní mlhou. Charakter horské půdy a svěžího chladného vzduchu vytvářejí jedinečný terrior, který se propojuje s životem rostlin a propůjčuje čajovým lístkům nezaměnitelné aroma a chuť. Lidé pracující v zahradách Darjeelingu zajišťují, že všechny čajové kvality během zpracování zůstávají maximálně zachovány a přinášejí do každého šálku plody pečlivé práce.\nZahrada Risheehat se nachází v jednom z nejkrásnějších údolí v oblasti Darjeeling s krásným výhledem na horu Kanchanjangha. Jméno v překladu znamená „Domov svatých“. Zahrada byla založena Brity v polovině 19. století a původně byla pojmenována po místním kmenu Tsering. Pro údolí jsou typické strmé svahy a bohatá úrodná půda. Ideální teplota a vysoká četnost srážek je ideální pro růst vysoce kvalitních čajových listů, které se proslavily svými muscatelovými tóny z letní sklizně. Ročně se zde vyprodukuje více jak 180 tun čaje. Zahrada je oddělena potoky a lesy od ostatních zahrad a polí, na kterých se pěstují pomeranče, kardamom, zelenina a květiny.\nDoporučená příprava 0,5 l čaje:první nálev - 10 g čaje zalijte cca 80°C převařenou vodou na 1 až 3 minutydruhý nálev - zalijte cca 90°C převařenou vodou na 1 až 3 minuty\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis- Výrobce: Indie
- Kód:
- Jazyk: Čeština
Recenze