\nKlasicky se Pi Lo Chun sbírá brzy z jara v horách. Sklizeň probíhá před slavným dubnovým festivalem Qian Ming. Mezi čajovníky jsou vysazené broskvoně, švestky a meruňky, které kvetou v době, kdy rozvíjející se čajové lístky nejlépe vstřebávají vůni květů. Díky tomu má Pi Lo Chun svou...
číst celé
\n
Klasicky se Pi Lo Chun sbírá brzy z jara v horách. Sklizeň probíhá před slavným dubnovým festivalem Qian Ming. Mezi čajovníky jsou vysazené broskvoně, švestky a meruňky, které kvetou v době, kdy rozvíjející se čajové lístky nejlépe vstřebávají vůni květů. Díky tomu má Pi Lo Chun svou nezaměnitenou vůni a svěží chuť. Sbírají se pouze výhonky s jedním zpola rozvinutým lístkem, kterému se říká jazýček vlaštovky. Lístek je plný jemného bílého chmýří. Zpracovává se ručně. Jiangsu je provincie na východním pobřeží Číny a své jméno zíakala podle svých dvou hlavních měst: Jiang a Su. Nachází se v přechodové zóně mezi severnějším mírným podnebím a subtropickým podnebím, které je ideální pro růst čajovníků. Provincie je také rodištěm tohoto slavného, který vám u nás nabízíme. \nPříprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 3 minuty, \nnálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 3 minuty, \nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze