\nTento čaj se běžně pěstuje v provincii Če-ťiang v okolí města Ťiou-kcheng, kde všude po kopcích rostou divoce čajovníky, aby je mohli místní dle chuti sbírat a nemuseli se příliš zabývat pěstováním. Nálev je krásné žlutozelené barvy a delikátní, nasládlé a krémové chuti s kaštanovými tóny....
číst celé
\n
Tento čaj se běžně pěstuje v provincii Če-ťiang v okolí města Ťiou-kcheng, kde všude po kopcích rostou divoce čajovníky, aby je mohli místní dle chuti sbírat a nemuseli se příliš zabývat pěstováním. Nálev je krásné žlutozelené barvy a delikátní, nasládlé a krémové chuti s kaštanovými tóny. Podle některých informací byl tento typ čaje vyvinut v roce 1875. Řadí se k deseti nejznámějším čínským čajů. \nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě 70°C, louhovat 2 až 3 minuty, \nnálev: voda o teplotě 80°C, louhovat 2 až 3 minuty, \nnálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze