\nČaj bývá přirovnáván k japonskému čaji Shincha, která je tím nejdřívějším sběrem v roce. Lístky pro čaj Woojeon jsou sbírány před monzunem (obdobím dešťů). Pro čaj je typické využití jak tradičních japonských, tak tradičních čínských postupů. Nejprve se čerstvě sklizené listy napařují a...
číst celé
\n
Čaj bývá přirovnáván k japonskému čaji Shincha, která je tím nejdřívějším sběrem v roce. Lístky pro čaj Woojeon jsou sbírány před monzunem (obdobím dešťů). Pro čaj je typické využití jak tradičních japonských, tak tradičních čínských postupů. Nejprve se čerstvě sklizené listy napařují a následně se praží. Vzhledově a chutí připomíná Tamaryokuchu. Nálev se vyznačuje plnou vyváženou chutí s tóny koření a výraznější trávovou složkou, který je typická pro japonské čaje.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 80 až 90°C, louhovat 1 až 2 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat cca 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze