\nDračí studna (Lung Ching) je pravděpodobně nejslavnější čínský čaj a některými je označován i jako ten nejlepší. I proto se tento čaj v Číně často podává významným zahraničním návštěvám. Ke vzniku čaje se váže známá legenda o drakovi žijícího na dně studni, který během období sucha pomohl...
číst celé
\n
Dračí studna (Lung Ching) je pravděpodobně nejslavnější čínský čaj a některými je označován i jako ten nejlepší. I proto se tento čaj v Číně často podává významným zahraničním návštěvám. Ke vzniku čaje se váže známá legenda o drakovi žijícího na dně studni, který během období sucha pomohl místním vesničanům přivolat déšť. Tato varianta dračí studny je vrcholová ručně sbíraná raná jarní sklizeň od jezera West Lake, které leží západně od Šanghaje. Čaj je zpracován do typického plochého tvaru připomínající dračí šupiny. Chuť tohoto vysoce jakostního čaje je osvěžující, mírně nasládlá s ovocnou složkou, lehkou stopou pečenosti a příjemným nasládlým aftertastem.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze