Region Kangra se nachází na západě Indie poblíž hranic s Pákistánem v oblasti Himachal Pradesh. Historie čaje sahá do poloviny 19. století, kdy Britové založili místní čajové zahrady. Oblast je známá produkcí zeleného a černého čaje, který se pěstuje především v údolí Kangra. V minulosti byla místní produkce několikrát oceněna na mezinárodních konferencích. V roce 1905 oblast zasáhlo mohutné zemětřesení, které zpustošilo čajové zahrady, až do konce století se tak zdejší čaj produkoval pouze ve velmi omezeném množství. Až s příchodem nového tisíciletí se produkce opět zvýšila a Kangra se znovu zařadila mezi významné čajové oblasti v Indii.\nDoporučená příprava 0,5 l čaje:první nálev - 10 g čaje zalijte cca 80°C převařenou vodou na 1 až 3 minutydruhý nálev - zalijte cca 90°C převařenou vodou na 1 až 3 minuty\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis
Recenze