Čajové zahrady v jižní Indii se nachází v prostředí malebných kopců Anamallai. Klima je zde velmi teplé a bohaté na srážky. V zimě teplota neklesá pod 15 °C. Čaj se sklízí a zpracovává ve dvou hlavních obdobích od dubna do července a poté od října do prosince. Čajové zahrady se zde ve velkém zakládaly během první světové války mezi lety 1914 a 1918. Je velice pravděpodobné, že jste čaj z této oblasti již někdy ochutnali, místní zahrady totiž patří k těm nejvýnosnějším v Indii a zásobují celý svět svými produkty.\nDoporučená příprava 0,5 l čaje:první nálev - 10 g čaje zalijte cca 80°C převařenou vodou na 2 až 3 minutydruhý nálev - zalijte cca 90°C převařenou vodou na 2 až 3 minuty\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis- Výrobce: Indie
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 10 cm
- Výška balení: 10 cm
- Hloubka balení: 10 cm
- Váha balení: 148 g
Recenze