\nČaj s jemným jasmínovým aroma, poskytující nádhernou podívanou při přípravě v celoskleněné louhovačce na nahříváčku. Pomalu se rozvíjející lístky zvolna klesají ke dnu... Vyhledávaná varianta zeleného čaje ovoněného okvětními lístky jasmínu. Ty jsou podle tradičního způsobu rozprostřené v...
číst celé
\n
Čaj s jemným jasmínovým aroma, poskytující nádhernou podívanou při přípravě v celoskleněné louhovačce na nahříváčku. Pomalu se rozvíjející lístky zvolna klesají ke dnu... Vyhledávaná varianta zeleného čaje ovoněného okvětními lístky jasmínu. Ty jsou podle tradičního způsobu rozprostřené v místnosti spolu s lístky čaje a společně se suší. Následně se za pomoci ventilátoru od sebe oddělí.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat přibližně 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze