Kdysi býval tento čaj balen do bavlněného papíru, v něm býval vysušen a ponechán. V dnešní době, díky metodě vzduchotěsného uchovávání, je tento čaj šířen do celého světa a rychle nabírá u konzumentů na popularitě. Bao Zhong můžeme zařadit mezi lehce oxidované oolongy, a to do 15%. Pro nízký stupeň oxidace bývá charakterizován jako velice podobný zelenému čaji. Lístky tohoto čaje jsou temně zelené a krásně zkroucené.\nStručná charakteristika čaje:\nBarva nálevu: zlatavě zelenáVůně: květinové aroma s mírně sladkými podtónyChuť: květinové aroma, jemně sladká, dlouhá dochuťPůvod: Nan-tchou, Tchaj-wan\nPříprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
\nnálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.
\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis
Recenze