\nNetypická, velmi dobrá a částečně mechanicky zpracovaná třída žlutého čaje z proslaveného pohoří Huo. Tmavě hnědý, stejnoměrně volněji svinutý list s obsahem stonků, které dodávají nálevu sladkost díky vyšší koncentraci přirozeně se vyskytujícím cukrů. Na rozdíl od klasického žlutého čaje je...
číst celé
\n
Netypická, velmi dobrá a částečně mechanicky zpracovaná třída žlutého čaje z proslaveného pohoří Huo. Tmavě hnědý, stejnoměrně volněji svinutý list s obsahem stonků, které dodávají nálevu sladkost díky vyšší koncentraci přirozeně se vyskytujícím cukrů. Na rozdíl od klasického žlutého čaje je tato varianta silně pražená, což čaji snižuje svíravost a dodává ořechové tóny a pronikavé pražené aroma, díky kterému se mu často přezdívá čajová káva, jiní si zase vzpomenou na japonský pražený zelený čaj Hojicha. \nPříprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 3 minuty, \nnálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat přibližně 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze