\nČínský černý čaj nezaměnitelné chuti, za kterou vděčí ojedinělé odrůdě čajovníku, ze které se vyrábí. Nálev červenavé barvy, sladké květové aroma s mírnými čokoládovými a medovými podtóny. Lístky jsou svinovány do podoby drobných pokroucených jehliček.\nProvincie Anhui je důležitou produkční...
číst celé
\n
Čínský černý čaj nezaměnitelné chuti, za kterou vděčí ojedinělé odrůdě čajovníku, ze které se vyrábí. Nálev červenavé barvy, sladké květové aroma s mírnými čokoládovými a medovými podtóny. Lístky jsou svinovány do podoby drobných pokroucených jehliček.\nProvincie Anhui je důležitou produkční oblastí a domovem mnoha druhů čaje včetně čaje Keemun. Keemun (nebo Qi Men) je některými popisován jako burgundské víno mezi čínskými čaji. Vznikl v oblasti Qi Men, po které je pojmenován. Zajímavostí některých variant tohoto čaje je možnost jejich zrání za správného skladování, což údajně vede k lepší barvě nálevu a celkové chuti čaje.\nPříprava 8 g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat přibližně 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze