\nVýborný vysoce kvalitní čínský čaj. Je pěstován v provincii Fujian. Mezi zakroucenými lístky se nachází velký obsah bílých masivně ochmýřených tipsů podobných opičím kožíškům, odkud nejspíš pramení i název tohoto delikátního čaje. White Monkey poutá pozornost také tím, že se vyrábí z kultivaru...
číst celé
\n
Výborný vysoce kvalitní čínský čaj. Je pěstován v provincii Fujian. Mezi zakroucenými lístky se nachází velký obsah bílých masivně ochmýřených tipsů podobných opičím kožíškům, odkud nejspíš pramení i název tohoto delikátního čaje. White Monkey poutá pozornost také tím, že se vyrábí z kultivaru běžně používaného pro bílý čaj. V nálevu se vám dostane výraznějších chutí s dřevitou stopou. \nPříprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat přibližně 3 minuty, \nnálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty, \nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze