Náhoda byla příčinou vzniku tohoto osobitého čaje. Dělníci v jedné s Fujianských továren neměli čas nechat lístky \"doschnout\" pomalu přirozenou cestou,a tak pod bambusovými koši s dosychajícím čajem zapálili borové dřevo. Čaj uschnul dostatečně rychle, a navíc získal jedinečné kouřově-uzené aroma. Brzy se stal vyhledávanou delikatesou mezi čaji.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty
\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis
Recenze