Tai Pin Hou Kui doslova „Pacifický Král opic“ se stal velice populárním po světě díky výhře zlaté medaile na Panamsko-pacifické výstavě v roce 1915. Posléze získal další dvě zlaté medaile, a nakonec také nejvyšší čestnou cenu na čínské mezinárodní výstavě. Původem z provincie Anhui z oblasti okolo vesnice Hou Keng je pěstován na stinných plantážích koupajících se v mlze s velmi silnými teplotními výkyvy mezi dnem a nocí. Klimatické a geologické podmínky žlutých hor nabízí čajovníkům ideální prostředí pro koncentraci jejich aroma. V blízkosti čajových zahrad je spousta divoce rostoucích orchidejí, jejichž vůně proniká do čajových lístků. Nálev má lehké, svěží a nasládlé květinové tóny.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:\n1. nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 4 minuty,2. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 4 minuty,3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 až 4 minuty.\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis- Výrobce: Čína
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 13 cm
- Výška balení: 22.3 cm
- Hloubka balení: 5.7 cm
- Váha balení: 62 g
Recenze