\nKvalitní čínský zelený čaj z oblasti Fujian na jihovýchodě Číny. Obsahuje vyšší podíl jemných bílých tipsů, které jsou spolu s lístky zpracovány to tvaru malých ulit, které se po zalití horkou vodou rozvinou. Nálev je charakteristický svojí svěžestí, lehkou květinovou chutí a vůní a nepatrnou...
číst celé
\n
Kvalitní čínský zelený čaj z oblasti Fujian na jihovýchodě Číny. Obsahuje vyšší podíl jemných bílých tipsů, které jsou spolu s lístky zpracovány to tvaru malých ulit, které se po zalití horkou vodou rozvinou. Nálev je charakteristický svojí svěžestí, lehkou květinovou chutí a vůní a nepatrnou trpkostí. Province Fujian je světově jednou z nejdůležitějších oblastí jak v celkové produkci čaje tak ve výrobě kvalitních řemeslných čaju nebo ve vývoji různých stylů čaje a metod jeho výroby. Z Fujianu pochází opravdu široké spektrum druhů čaje. \nPříprava 6g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 2 až 3 minuty, \nnálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze