Zelený čaj „mraků a mlhy“ ze slavné hory Lushan, jednoho z nejkrásnějších vrcholů Číny. Tradičně nese označení „China Famous Tea“, ačkoliv se v současnosti vyskytuje v první desítce pouze některých ze seznamů. Specifickým rysem je pěstování čajových keřů ve stínů a v mlze, což mění obsah látek v listu a vede k delikátní sladkosti s tóny špenátu nebo lískových oříšků.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:\n1. nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 3 minuty,2. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat cca 2 minuty,3. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty.\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis
Recenze