\nČaj E´Mei Ruizy pochází z okolí posvátné hory buddhismu - E Mei, která je místem historického významu. Buddhismus pronikal do Číny v 1. stolení našeho letopočtu po Hedvábné stezce z Indie na horu Emei, na které byl vystavěn vůbec první buddhistický chrám v Číně. Čaj proslul schopností povzbudit...
číst celé
\n
Čaj E´Mei Ruizy pochází z okolí posvátné hory buddhismu - E Mei, která je místem historického významu. Buddhismus pronikal do Číny v 1. stolení našeho letopočtu po Hedvábné stezce z Indie na horu Emei, na které byl vystavěn vůbec první buddhistický chrám v Číně. Čaj proslul schopností povzbudit ducha a přenést nás do příjemné relaxační pohody. Nálev se vyznačuje jasně zelenou barvou a silnou chutí, která dlouze zůstává v ústech. \nPříprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 2 minuty, \nnálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze