\nVynikající třída zeleného Mao Fengu z provincie Anhui. Mao Feng se překládá jako ochmýřený vrcholek, neboť lístky tohoto delikátního čaje jsou pokryty jemnými bílými chloupky a mají špičky ve tvaru vrcholku hory. Na zpracování Mao Fengu se sbírá jeden ochmýřený lístek s delším výhonkem, který...
číst celé
\n
Vynikající třída zeleného Mao Fengu z provincie Anhui. Mao Feng se překládá jako ochmýřený vrcholek, neboť lístky tohoto delikátního čaje jsou pokryty jemnými bílými chloupky a mají špičky ve tvaru vrcholku hory. Na zpracování Mao Fengu se sbírá jeden ochmýřený lístek s delším výhonkem, který mu dodává příjemnou, lehce květovou vůni. Občas bývá doplněn jasmínem, čímž vzniká velice jemný přírodně aromatizovaný čaj. Barva nálevu je žlutozelená. Chuť svěží, květově nasládlá s povzbuzujícím účinkem. Provincie Anhui je důležitou oblastí v produkci čaje s horskými i nížinnými regiony. Klimatické podmínky jsou mírně drsnější a proměnlivější než v pobřežních provinciích, ale mnohem mírnější, než v západní Číně. Z Anhui pochází mnoho známých druhů čaje, např. Keemun, Liu An Gua Pian nebo Tai Ping Hou Kui. \nPříprava 6g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 65°C, louhovat 3 až 6 minut, \nnálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 3 až 6 minut, \nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 až 6 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze