\nČaj pojmenovaný podle malých světlých kuliček do kterých je zavinut, nazýván bývá také Perlový čaj. Zavinutí chrání čaj proti zvětrání a zaručuje dlouhou trvanlivost. Pro výrobu čaje se používají větší a starší lístky čajovníku. Poprvé byl tent očaj vyroben během dynastie Tang (618 - 907 nl) v...
číst celé
\n
Čaj pojmenovaný podle malých světlých kuliček do kterých je zavinut, nazýván bývá také Perlový čaj. Zavinutí chrání čaj proti zvětrání a zaručuje dlouhou trvanlivost. Pro výrobu čaje se používají větší a starší lístky čajovníku. Poprvé byl tent očaj vyroben během dynastie Tang (618 - 907 nl) v provincii Zhejiang. V chuti se příjemně projevují kouřové tóny a příjemná travnatost. Typické je pronikavé aroma. Čerstvý si zachovává lesk a mírně nasládlou vůni. Po zalití vodou se lístky pomalu rozvíjejí a pouští se do čajového tance, který je požitkem pro pohled. Oblíbený saharskými kmeny pro svoji lahodnou chuť a sílu. V arabských zemích si připravují Gunpowder s mátou a cukrem.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:\n1. nálev: voda o teplotě 80°C, louhovat cca 2 minuty,2. nálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze