\nLu-mao chou - Lu Mao Hou, Green Monkey - Zelená opice. Jarní sklizeň velmi kvalitního zeleného čaje s podílem tipsů. Jeho lístky jsou umně svinuty do svého spirálovitého tvaru. V čínském názvu čaje znamená Mao - ochmýřený, za co jistě mohou bíle ochmýřené tipsy. Rozvíjení lístků v nálevu jistě...
číst celé
\n
Lu-mao chou - Lu Mao Hou, Green Monkey - Zelená opice. Jarní sklizeň velmi kvalitního zeleného čaje s podílem tipsů. Jeho lístky jsou umně svinuty do svého spirálovitého tvaru. V čínském názvu čaje znamená Mao - ochmýřený, za co jistě mohou bíle ochmýřené tipsy. Rozvíjení lístků v nálevu jistě zaujme nejeden pohled. Světle zelený nálev lahodné, jemně nasládlé a zároveň svěží chuti s typickým horským podtónem, který vydrží po vypití dlouho na jazyku. Gao Shan (High Mountain) je označení pro čaje pěstované ve velkých nadmořských výškách nad 1000 m.n.m. Oblast Jiangxi je vnitrozemskou provincií v jihovýchodní Číně s převážně kopcovitým charakterem, ohraničená pohořími, má však také velké úseky nížin. Podnebí je obecně subtropické, velmi vlhké se sezónními srážkami. \nPříprava 6g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 65°C, louhovat 3 až 6 minut, \nnálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 3 až 6 minut, \nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 až 6 minut.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze