Jak používat Pektin
Nenahraditelný želírovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky, který výborně zahušťuje a je neutrální chuti. Je užitečný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Pektiny hrají významnou roli také při zavařování. Při výrobě džemů a marmelád.
Dávkování
Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu. Pektin smíchejte s cukrem, přidejte do vroucího ovoce a vařte 3 - 5 minut.
Charakteristika
Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný jablečný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo)- ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).
Složení
Amidovaný jablečný pektin 100%.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota:
schovat popis
- Výrobce: Wolfberry s.r.o.
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 11 cm
- Výška balení: 12 cm
- Hloubka balení: 2 cm
- Váha balení: 32 g Tagy: pektin 30 g wolfberry
Recenze