Banner
Banner

Recenze Rýže

Rýže

Rýže

Autor neuveden
344 Kč
Zobrazit knihu
Kniha o 160 stranách je rozdělena do 8 kapitol: Polévky Přílohy & saláty Rýže v hlavní roli Rizota Podávejte s… rýží Chuťovky Rýžové nudle a rýžový papír Dezerty + servis Najdete v ní polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…).... číst celé 

Recenze

32
4.5
hodnotilo 32 zákazníků
5
26x
4
5x
3
0x
2
0x
1
0x
Používáte rýži z pytlíku? Tak s touhle knížkou toho necháte. Já vedle těstovin, ohromně miluji rýži. Nejvíce basmati a jasmínovou, pak arborio a indiánskou. Rýži připravuji na mnoho způsobů a... číst celé 
Laivae
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Používáte rýži z pytlíku? Tak s touhle knížkou toho necháte. Já vedle těstovin, ohromně miluji rýži. Nejvíce basmati a jasmínovou, pak arborio a indiánskou. Rýži připravuji na mnoho způsobů a přidávám ji do různých pokrmů, dělám to díky receptům v této knize. Je hodně zajímavá, přínosná. Recepty jsou jednoduché, praktické, srozumitelně napsaná. Takže i tuhle knížku mohu vřele doporučit. Je to i skvělý dárek pro mladé.
5/09/2019
Avatar uživatele
Kuchařka je zase úžasná. Tentokrát v ní najdeme různé recepty o rýži, které rozhodně nejsou k zahození. Na své si tam přijde jak začátečník tak i pokročilý kuchař. Rozhodně ji všem doporučuji, jelikož mám rýži ráda, jsem s kuchařkou velice spokojená. Nemůžu si vůbec stěžovat. Našla jsem v ní spoustu užitečných receptů, které teď s vervou využívám. Pro všechny milovníky i nemilovníky rýže se v ní najde chutný recept.
30/09/2017
Avatar uživatele
Rýže je jednou z nejoblíbenějších surovin, ze které se dá uvařit jídlo na několik způsobů a zároveň je velice zdravá a je zdrojem několika potřebných látek pro lidské tělo. Z rýže vařím velice často, a tak mi tato kuchařka velice oslovila. Tady si zajisté přijdou na své mnozí milovníci dobrého i zdravého jídla. Tyto recepty mě rozhodně velmi oslovily. Mnohé recepty z této knihy jsem již vyzkoušela uvařit a musím uznat, že jídlo bylo opravdu vynikající a všem nám moc chutnalo.
13/05/2021
Avatar uživatele
Moje dcerka trpí alergiemi a mnoho potravin nemůže, protože hledám vždy recepty, které by mohla a když jsem uviděla tuhle knihu, tak byla jasná volba. Kniha obsahuje opravdu velké množství rýže a toho, jak ji zajímavě a chutně zpracovat Doma rýži můžeme, a tak rýže a rýžové mléko jsou u nás v kuchyni téměř nonstop. V této kuchařce najdete výborné polévky, skvělé sladké dezerty i výborné recepty třeba na rizoto.
5/05/2021
Avatar uživatele
Rýže z pytlíku, nebo zahřívaná v peřině, rýže jako příloha ke španělským ptáčkům, rýže s domácí čínou s arašídy. Bejvávalo! Dobře připravená rýže je prostě lahoda. I jen tak, samotná, lehoulince osolená a zakápnutá dobrým olejem. Ale hlavně je rýže surovinou, se kterou se dají dělat kouzla. Na sladko, na slano, vařená, pečená, smažená, jako příloha, jako náplň... Kdo má rýži rád a může ji klidně denně, ten v této kuchařce z edice Apetitu jistě načerpá inspiraci. Doporučuji!
24/02/2021
Avatar uživatele
Pokud máte rádi rýži a hledáte pokrmy právě z rýže, je tato kuchařka rpo vás naprosto ideální. V kuchařce najdete doopravdy hodně receptů, kde rýže hraje hlavní roli. Myslím si, že některé recepty jsou jednoduchí, takže je zvládne i začátečník, ale nekteré recepty jsou složitější, takže si na své příjde i vyvařený kuchař. Recepty, které jsem zatím zkoušela podle kuchařky, jsou moc dobré a doma jsme s nimi byli spokojeni.
14/10/2020
Avatar uživatele
Rýže je součástí snad každé kuchyně, ale hodně lidí ji využívá jen jako přílohu, nebo z ní maximálně udělá rizoto. Tato kuchařka vám ukáže, kolik jídel se dá s pomocí obyčejné rýže vytvořit. Jelikož má neutrální chuť, je vhodná do spousty jídel. Líbí se mi, že v receptech nevyužívají autoři jen jeden druh rýže, ale různé druhy, jasmínovou, basmati, hnědou rýži, dokonce i rýžové nudle a rýžový papír...díky této kuchařce jsem přišla na to, že basmati rýže je daleko lepší, než ta klasická, co obvykle kupuji, a od té doby už jinou doma nevařím. Z kuchařky bych určitě doporučila vyzkoušet letní závitky a asijské rýžové koláčky.
1/10/2020
Avatar uživatele
Jsem neuvěřitelně překvapená kolik nápaditých receptů lze připravit z nápadité rýže, jsou tu takové klasiky jako je třeba rýžový koláč, ale také různé zajímavé cizokrajné recepty jako je třeba španělská paela, opravdu jsem nadšená, kolik toho tady je. Z rýže si hlavně připravíte spoustu zdravých receptů, takže pokud ji máte rádi, tato kuchařka by vám doma určitě neměla chybět. Recepty jsou jednoduché a hezky popsané.
28/09/2020
Avatar uživatele
Kuchařka Rýže z edice Apetit Vám jistě udělá radost, jakou udělal mě. Prootže kdo by chtěl jíst pořád tu samou chuť rýže celý život? To je přece nude. No a s touto kuchařkou ochutnáte mnoho dalších. jako například: pravé italské rizoto, dezerty, jídla s rýžovými nudlemi či rýžovou moukou anebo sushi.
najdete zde českou klasiku (ptáčka s rýží, rýžový nákyp), tak i recepty šmrncnuté exotikou - thajské kari, jarní závitky, rýžové nudle…
4/09/2020
Avatar uživatele
Tuto kuchařku jsem dostala a byla jsem z ní unesená, protože celá moje rodina rýži milujeme, jenže člověk vaří dokola stále ty samé pokrmy. Tato publikaci mi otevřela oči, umožnila vidět, že je možno rýži připravovat na tisíc způsobů. Jednotlivé recepty jsou hezky srozumitelně popsány, velmi dobře se podle nich připravují jídla, ať už slaná nebo sladká. Skvostné jsou i fotografie, ty v sešitech od Apetitu zbožňuju.
23/07/2020
Avatar uživatele
Ryzu muzu jist porad na stovky ruznych zpusobu. Je to proste laska :-) Kucharka od Apetitu na toto tema mi proto doma nemohla chybet. Jo, kucharkam od Apetitu proste nedokazu odolat a musim je mit v knihovne. Kucharka je pestra, receptu je zde dostatek. Vetsina z nich me zaujala, takze se je postupne snazim zkouset. Jinak opet zde najdete prekrasne fotky, ktere jsou nedilnou soucasti teto knizky :-)
31/10/2019
Avatar uživatele
Kuchařky z edice Apetit nabízí zajímavé recepty, které zaujmou nejednoho gurmána. V této kuchařce je rýže v hlavní roli. Rýže na všechny možné způsoby. Kuchařka je rozdělena do kapitol, a tak si každý najde to své. Rýže v polévce, rýže jako příloha nebo rýže jako hlavní jídlo. Samostatnou kapitolu tvoří jídla z celého světa, a tak máte možnost ochutnat něco trošku exotického. Kuchařka je doplněna fotografiemi. Kniha je vydařená a můžu ji jen doporučit.
11/10/2019
Avatar uživatele
Tak schválně. Jak se u vás vaří rýže? Jako příloha k masu nebo jako rizoto, viďte. Doporučuji urychleně vyjet ze zajetého stereotypu a naučit se rýži posunou na vyšší level. Rýže je totiž v moha druzích použitelná do různých pokrmů a díky této kuchařce mě začala opravdu bavit. Dokonce jsem si pořídila i rýžovar, který je skvělým pomocníkem. Recepty jsou psané srozumitelně, zvládne i laik a doprovází je krásné fotografie.
31/03/2019
Avatar uživatele
Doby, kdy se v České republice vařila pouze bílá suchá rýže a UHO jsou už naštěstí dávno pryč. V současné chvíli se na trhu setkáme s obrovským množstvím různých druhů rýže a právě na tuto nabídku skvěle reaguje tato kuchařka apetitu, která dělá čest celé sérii. Mám ji moc ráda. Nalezneme zde textově velmi dobře zpracované téma, nádherné fotografie, jednoduché i složité úpravy různých druhů rýže. Knihu rozhodně doporučuji.
31/01/2019
Avatar uživatele
Dalsi ze skvelych kucharek s recepty z casopisu Apetit. Ryze na sto zpusobu, no proc ne. Clovek rad vyzkousi ruzne druhy ryze a jejich specificke upravy. Recepty jsou popsane jednoduchym, srozumitelnym stylem, takze uvari i uplny laik. Fajn je vyzkouset nektere druhy uvarit klasicky v hrnci a pak vyzkouset ryzovar. Jde poznat rozdil. Kniha obsahuje radu fotografii, ktere navnadi. Urcite dtoji za to.
30/01/2019
Avatar uživatele
Rýži milujeme celá rodina a tak jsem uvítala možnost vyzkoušet nové možnosti její přípravy. Kuchařka je opět plná receptů, skvěle a jednoduše popsaných, aby je zvládl i začátečník. Většina jich je super, i když kapitolu se sladkými recepty bych klidně mohla postrádat. Fajn jsou i informace o různých druzích rýže. Opět nechybí krásné fotografie, které lákají k vyzkoušení a ochutnání. Není to úplně top z Apetit kuchařek, ale i tak vřele doporučuji.
25/01/2019
Avatar uživatele
Ani by mě nenapadlo, že je rýže natolik zajímavou potravinou, aby se jí dala věnovat samostatná tématická kuchařka. Apetit ale opět překvapil a ukazuje, že rýže opravdu stojí za pozornost a že s ní jde dělat více než jenom hodit sáček do vody a přidat k masu. Rýže může být příloha i hlavní jídlo, lze ji přidat do salátů, můžeme z ní udělat nudle i mouku - fantazii se zkrátka meze nekladou, jak nám kniha ukazuje.
8/01/2019
Avatar uživatele
Rýžová Apetit kuchařka pro mě byla velikánským, ale opravdu milým překvapením. Rýži jsem považovala vždy jako celkem nudnou přílohu a nijak nerozlišovala její druhy, tedy ani jejich použití. V receptech Apetitu jsem ale objevila její kouzlo a mnoho nečekaných úprav. Takže u mě povýšila na skvělý pokrm, který dokáže potěšit i náročnějšího strávníka. Krásné fotografie v knize skvěle recepty doplní a naučíte se i rozeznávat odrůdy a zpracování jednotlivých druhů tak, aby byly dokonalé
26/06/2018
Avatar uživatele
Když se člověk usadí a spadne do vařící rutiny, má malé děti a ne vždy čas na to vymýšlet co nakoupit na vaření, tak dost často jen hodí maso na pánev a pak udělá na střídačku rýži/brambor/těstoviny. Tato kniha umožňuje alespoň trochu ozvláštnit tu rýži :) Ale samozřejmě zde lze najít mnoho originálních receptů, které jsou na rýži postavené, nebo jí zpracovávají, alespoň pro mě, neobvyklím způsobem. Například zde najdete rýžové polévky, saláty, španělské a mexické pánve, ale samozřejmě i deserty a navíc recepty s rýžovými nudlemi a papírem.
5/06/2018
Avatar uživatele
Tématem této kuchařky je rýže. My Češi ji jíme nejčastěji jako přílohu, případně jako rizoto. Receptů, ve kterých můžete rýži využít je ale mnohem a mnohem více. Inspiraci najdete právě v této kuchařce od Apetitu. Kuchařka používá různé druhy rýže. Kromě ní jsou zde využity i suroviny jako rýžový papír nebo rýžové nudle. Najdete zde jak českou klasiku, tak i zahraniční kuchyni jako jarní závitky nebo třeba i rýžovou zmrzlinu. Super.
30/03/2018
Avatar uživatele
Tuto kuchařku jsem dostala jako dárek a moc jsem nechápala, jak může být celá knížka jen o rýži, ale po prohlédnutí jsem byla vážně nadšená. Kniha zahrnuje přehled různých druhů rýže, tipy jak je upravit jako přílohu a jaké maso je k určitému tipu nejvhodnější. Vedle klasických receptů na různé směsi zde najdete mnoho receptů na rizota či rýži zapékanou. Sladkou tečkou knihy jsou pak tipy na sladká jídla a recepty na dezerty z rýže.
12/09/2017
Avatar uživatele
Jsem si jist tím, že tahle jídla musí chutnat prostě úplně všem a to i těm, kteří si to nemohli nechat ujít. Jsem teď rád za to, že si máme možnost tohle všechno vyzkoušet a poznat tak různé druhy chutí, které nám tato plodina přináší. Je to tedy zajímavé si uvědomit co vše se dá díky této plodině prožít na talíři. Jsme si teď jistý tím, že kdo tohle vyzkouší, tak už nebude chtít jinak, na obrázcích jsme si tedy našli vše co bylo třeba.
23/03/2020
Avatar uživatele
Tentokrát k nám přichází rýže a vše co je možné si s ní vyrobit. Každý z nás zná jistě pokrmy z této plodiny. A to třeba rizoto, které mi osobně opravdu milujeme, dále třeba rýžový nákyp, rýže jako přílohu různých jídel. Rýžové však mohou být třeba i nudle, ty mi osobně máme taky rádi a dále různé rýžové placky. Ty už pro nás nejsou až tak obvyklé, ale rádi jsme si je vyzkoušeli také. Receptů je tu celá řada a tak hurá na ně.
1/02/2020
Avatar uživatele
Rýže je hodně univerzální potravina, vhodná jak na slaná, tak sladká jídla. Někomu může připadat trochu nudná, což připadala i mě, dokud jsem nedostala tuto kuchařku, protože jsem ji znala jen jako přílohu, ve formě rizota nebo rýžového nákypu. Ale tady najdete desítky skvělých receptů, na polévky, mnoho variant rizot, saláty, také rýžové nudle a mnoho skvělých dezertů, nikdy bych neřekla, že rýžové dezerty mohou být tak dobré, třeba rýžová zmrzlina byla naprosto TOP.
30/11/2019
Avatar uživatele
Rýže, jednoduché, klasické jídlo. Typické především jako příloha. Z rýže se však dá toho udělat mnohem více. Co třeba takový rýžový dezert ? Rýže je také univerzální díky toho, že jí lze udělat na sladko i naslano. Tato kniha Vám poradí spoustu receptů, které možná už znáte, ale zajisté Vám nabídne také recepty nové a originální. Recepty jsou srozumitelné a přehledné. Vhodné pro začátečníky i laiky. Za mě tuto knížku z edice kuchařek Apetit doporučuji.
24/04/2019
Avatar uživatele
Dalsi z tematickych kucharek je zamerena na ryzi. Rozhodne to ale nebude nuda. V obchodech dnes najdete nepreberne mnozstvi ruznych druhu ryze a uprimne sama se v tom moc neorientuju. Diky teto kucharce zjistite, jaka ryze se hodi k jakemu jidlu a jak ji pripravovat a co vsechno se s ni da delat. Opravdu zajimava kucharka z edice Apetit, ktera vas jasne a srozumitelne vsechno nauci. Doporucuji :-)
21/03/2019
Avatar uživatele
Musím se ztotožnit s názory pode mnou, že jsem také nikdy nepovažoval rýži za nějaké terno. Časem jsem ale zjistil, že druhů rýže je nepřeberné množství a každý z nich má nějaké typické "vlastnosti", které ho odlišují od jiného. Proniknout do tajemství rýže vám pomůže tato kuchařka od Apetitu, kromě toho zde najdete také třeba recepty s rýžovými nudlemi nebo jarní závitky. Prostě super kuchařka, doporučuji
2/08/2018
Avatar uživatele
Jako dítě jsem rýži nesnášela a nechtěla jsem ji jíst, teď je to druhá nejčastěji vařená příloha u nás doma. Většinou jsem ji však dělala jako klasickou přílohu a neměla ani tušení na jaké skvělé způsoby je možné rýži připravit. Moc ráda ji mám i na sladko a dětem tak chutná nejvíc. Začala jsem i rozlišovat druhy rýží a podle toho je používat tak, jak se na dotyčná jídla hodí. Už žádné varné sáčky...
15/01/2018
Avatar uživatele
Tohle je asi moje nejméně oblíbená kuchařka z Apetitu, čímž určitě nechci říct, že by byla špatná, ale mě jen nesedly recepty, které v ní jsou. Rýže je u nás poměrně oblíbená příloha, líbilo se mi, že je tu dost i o samotné rýži, o jejích druzích a které jsou nejlepší, poprvé jsem zkusila něco jiného než klasickou pytlíkovou rýži a byla jsem nadšená. Receptů je to mnoho, ale ty, které jsou na sladký způsob, mi nechutnaly bohužel ani jeden, i když jsem nezkusila všechny.
22/11/2018
Avatar uživatele
Člověk ani netuší, kolik druhů rýže existuje, dokud si nepřečte tuto knihu, a třeba jasmínová rýže se stala mou nejoblíbenější, protože chutná úplně jinak, než naše klasická ve varných sáčcích. V knize najdete recepty jak na klasická česká, rýžová jídla, které zná každý, například rýžový nákyp, ale také na spousty exotických jídel, třeba rýžové nudle, nebo kari s rýží, což je skutečná mňamka. Není to sice nejlepší kuchařka od Apetitu, ale rozhodně není k zahození.
14/01/2018
Avatar uživatele
Rýži moc nemusím, ale je velmi důležitou součástí jídelníčku - dá se kombinovat s různými omáčkami, masem i zeleninou. Když vám ale dojdou nápady, není nic jednodušího, než si koupit právě tento titul.
Opravdu zde najdete celou řadu tipů na to, jak růži upravit, jaké maso vybrat, jak ji dochutit a ozvláštnit, aby děti neohrnovaly nos. Podle mě docela nepotřebnou věcí jsou dezerty z rýže, které za mě tedy ne.
30/09/2017
Avatar uživatele
Rýži moc nemusím- popravdě jí teda nemám vůbec ráda. Tuhle kuchařku jsme dostala jako dárek , abych si doplnila svou sbírku kuchařek z nakladatelství Apetit.Když jsme kuchařku viděla měla jsme z kuchařky radost , ale téma, na které je kuchařka zaměřena mě moc neuchvátilo. Nakonec jsme rýži dala šanci a jeden z receptů z kuchařky zkusila. Chutnalo mi!!!!! Určitě zkusím i další recepty a moc ráda!!!!!
28/04/2018