\nCejlonský čaj St James pochází z prestižní zahrady St. James v údolí Malwatta v regionu Uva na Srí Lance. Horké dny, chladné noci, omezené srážky a silný vítr v Uvě společně vytváření jedinečné klima pro čajové keře. Díky své plné a výrazné chuti to je ideální čaj na ráno.Příprava 10g čaje v...
číst celé
\n
Cejlonský čaj St James pochází z prestižní zahrady St. James v údolí Malwatta v regionu Uva na Srí Lance. Horké dny, chladné noci, omezené srážky a silný vítr v Uvě společně vytváření jedinečné klima pro čajové keře. Díky své plné a výrazné chuti to je ideální čaj na ráno.Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze