\nVýborný černý vietnamský čaj s vyšším podílem zlatavých tipsů typických pro vysoce kvalitní čaje. Nálev světle hnědé barvy a lahodné chuti s tóny medu a sladkého ovoce. Čajové keře rostou ve známé čajové oblasti Tam Duong na svazích nejvyšší vietnamské hory Fan Si Pan a jsou zavlažovány pouze...
číst celé
\n
Výborný černý vietnamský čaj s vyšším podílem zlatavých tipsů typických pro vysoce kvalitní čaje. Nálev světle hnědé barvy a lahodné chuti s tóny medu a sladkého ovoce. Čajové keře rostou ve známé čajové oblasti Tam Duong na svazích nejvyšší vietnamské hory Fan Si Pan a jsou zavlažovány pouze čistou horskou vodou. \nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:\n1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 4 minuty2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 4 minuty.\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze