Kniha vyšla s mimořádným úspěchem jako základní dílo v oboru poprvé v roce 1998 a první vydání bylo okamžitě rozprodáno. V roce 1999 připravili proto autoři G. Basařová a I. Hlaváček druhé, rozšířené vydání, které rovněž - přes vysoký náklad - uspělo na trhu tak, že je dlouhá léta vyprodáno. Po...
číst celé
Kniha vyšla s mimořádným úspěchem jako základní dílo v oboru poprvé v roce 1998 a první vydání bylo okamžitě rozprodáno. V roce 1999 připravili proto autoři G. Basařová a I. Hlaváček druhé, rozšířené vydání, které rovněž - přes vysoký náklad - uspělo na trhu tak, že je dlouhá léta vyprodáno. Po desetileté odmlce sestavila G. Basařová ve spolupráci s dědici rodinných pivovarských tradic J. Hlaváčkem a P. Basařem nové, aktualizované a dále rozšířené vydání tohoto špičkového díla, které pojímá pivo a pivovarnictví jako fenomén světového významu. Zabývá se historií i současností, mapuje základní technologické, technické a obchodní otázky, právní úpravu, daňové režimy, zdravotní účinky, ale také tradice podávání tohoto nápoje, jeho reflexi v umění atd.
schovat popis
Recenze
* kniha mapuje pivo ze širokého záběru (jak vznikalo, jeho vliv na zdraví, ekonomické otázky, apod.);
* autotři se řadí mezi odborníky na dané téma - na náhodou bylo jejich první vydání doslova rozebráno do posledního kousku;
* osobně mám nejraději piva z malých rodinných pivovarů, což je v současnosti velký fenomén, ale jen v České republice - Česi už asi mají plné zuby různých euros****k.