Kategorie

Tvoje strava je tvůj osud

275 běžná cena 369 Kč

Zboží máme skladem a je připraveno k okamžitému odeslání
Poštovné jen 49
nejnižší v ČR

Nakladatel: EMINENT NAKLADATELSTVÍ
Kód:
ISBN: 978-80-7281-501-2
Rok vydání: říjen 2015
Jazyk: Čeština
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 464

Nákupem získáte sběratelskou záložku

Limitovaná sběratelská záložka

NAKUPTE SPOLEČNĚ

Kompletní série
7 knih spolu za výhodnou cenu 1 329 Kč

Ušetříte 414

do kosiku
Příčiny, souvislosti, důsledky a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem, tak zní podtitul této knihy. Procházíme v ní společně s potravinami, které konzumujeme během celého dne, zároveň i dějinami lidské stravy. Vysvětlujeme historické důvody, proč nám mnohé z našich základních jistot, například pšenice nebo mléko, dnes spíš škodí než prospívají. Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Chceme vám naznačit, že nad každým soustem jídla nebo douškem nápoje byste se měli zamyslet. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování. Naše společnost vyměnila kvalitu prožitku za kvantitu. Syntetická antibiotika a pesticidy z obilných, zeleninových nebo ovocných polí nás nevídaným způsobem každodenně zatěžují. Často netušíme, co vlastně jíme. Nevíme o přítomnosti cizorodých látek a alergenů, které způsobují poruchy metabolismu, nebo o neustále stoupající chemizaci naší stravy. Kvůli tomu musíme změnit skladbu potravin i způsob jejich přípravy. Vedle poznání příčin, souvislostí a pochopení nabízí tato kniha řešení. Je jich mnohem víc, než předpokládáte, a výběr záleží jenom na vás. MUDr. Josef Jonáš a Jiří Kuchař společně napsali knihy Svět přírodních antibiotik, Zdraví v ohrožení — Hořká pravda o sladkém cukru a její volné pokračování Tak chutná štěstí s recepty na sladká jídla bez použití rafinovaného cukru.
1
Recenze
Jak se Vám kniha líbila?
Přes 400 stran kvalitních, někdy až šokujících informací. Jednoznačně doporučuji!
Určené pro všechny; i když právě ti, kteří by se měli skutečně zhodnotit svůj přístup ke stravě budou fakta nevěřícně popírat a pohodlně se poddají konzumní reklamě...
Srozumitelně a zároveň poutavě psané, ovšem ne na úkor odbornosti.

Je až neuvěřitelné jaké "výdobytky" doby s sebou společnost nese - urychlovače růstu svaloviny hospodářských zvířat, biologicky neodbouratelné (čili toxické) postřiky a další chemické produkty, hormonální regulace atd. atd.
Člověk je ale, evolučně, naprogramován k přežití, proto jeho organismus odolává a nepodlehne hned při první nástraze. To ovšem neznamená, že mu to nevadí. Naopak - toxiny a jiné negativní látky se v těle kumulují a je jen otázkou čas... Přečíst si celou recenziu o individuální odolnosti organismu kdy propukne nemoc či jiný neduh.
Ukazuje se, že jen dvacet procent je člověk ovlivněn genetickou dispozicí svých předků. Tzn. že ve velké míře může ovlivnit svůj život (nemoci) stravou.

MOUKA. Pšeničná především. Je prakticky pro tělo už nehodnotná. Neustálými "zlepšováky" je geneticky modifikovaná; navíc je vymletá a k nám se dostane už stará.

MLÉKO. Živočišné, především kravské. Přináší víc škody než užitku. - Nadprodukce na úkor kvality.

MASO. Obsahuje velké množství stresových hormonů utlačovaných zvířat, která prakticky nikdy za svůj (krátký) život neopustí svoji přidělenou (mini)klec.
Běžné maso v supermarketech, v plastech zabalené je pak ještě "přikrášlováno" barvou, eventuelně jinými procesy k prodloužení doby spotřeby.
Kuřata jsou vykrmována tak, aby svalovina rostla rychleji. (Některá se pak bezmocně klátí svoji nepoměrnou vahou ke kostře k zemi.) Nemluvě o způsobu porážky. V USA jsou dokonce sprchována chlórem!
Tzv. turboprasata (opět USA), která jsou geneticky modifikovaná, naštěstí zatím Evropa nemá.

Jedy nás obklopují všude - nejen z rostlin, vody, zvířat, ale i z plastů (bisfenol A), nábytku aj. Za zmínku stojí i vynález hormonální antikoncepce. Ukazuje se, že není až zas tak neškodný, a to nejen pro uživatelku. Močí se totiž dostává do podzemních vod, z kterých ale i po filtraci hormony nezmizí - není pak divu, mj., že se z např. z některých ryb stávají hermafroditi a že naše děti předčasně dospívají, že.

O bílém cukru "tichém zabijáku" napsali titíž autoři celou publikaci.
Nemoc diabetes má známý druhý stupeň, tzv. stařecká cukrovka. Není ale výjimkou, že tato nemoc postihuje čím dál tím víc lidí, včetně dětí.
Zajímavá je spojitost Alzheimrovy choroby s diabetem. Tzv. diabetes třetího stupně.

Za zmínku stojí i revolučně odvážné tvrzení, že jakékoliv synteticky vyrobené vitamíny nenesou pro tělo žádný slibovaný účinek.

Je tedy až deprimující v jaké společnosti to žijeme. (Eko)testy z různých zemí odhalují neustále nové aféry typu: roztoči v ovesných vločkách, melamin v sušeném mléku, kojenecké lahve vyrobené z bisfenolu A, biologicky neodbouratelný postřik Roundap, toxický dederon atd. atd.

MUDr. Jonáš vynalezl několik preparátů (nejen) k detoxikaci organismu. V závěru knihy nabízí praktická řešení pro zdravý život.
Především pohyb, bioprodukty - nejlépe vlastně vypěstované, nebo aspoň ty, které neprošly mnoha chemickými ošetřeními. Důraz na kvalitu, ne kvantitu. Tj. z minima potravy získat maximum. Využít přírodní antibiotika, denně pít zeleninové smootie, vyhnout se kravskému mléku, používat kokosový olej (nejen v kuchyni), vyhledávat nové chutě - např. netradiční čaje aj.
12/02/2017
Proč jsme tak levní?
Tato knížka je o 25% levnější než jinde. Díky čemu držíme ceny tak nízko?
Vyladili jsme logistiku
Mákli jsme si. Naše sklady a distribuční cesty fungují efektivně.
Šetříme na reklamě
Místo drahé reklamy vám radši dáme lepší služby. A taky nižší ceny.
Na dopravě nerýžujeme
Velké e-shopy si zvyšují marži vyšší cenou dopravy. U nás máte dopravu za 39.
Díky tomu vám dáme knihu Tvoje strava je tvůj osud jen za 275 Kč.