Kategorie

Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana

239 běžná cena 299 Kč

Poštovné ZDARMA
Při přepravě Českou Poštou
a platbě převodem.

Nakladatel: IKAR NAKLADATELSTVÍ
ISBN: 978-80-249-1215-8
Rok vydání: listopad 2009
Jazyk: Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 296
Zařazení: autobiografické vzpomínky jídla kuchařské recepty národní jídla dějiny gastronomie kuchaři

Nákupem získáte tyto dva krásné dárky

Limitovaná sběratelská záložka 1.

Kuchařský učeň v šlechtickém kasinu v Celetné ulici, skalní nekuřák, centr dorostenecké prvoligové Slávie a později kuchař hotelu Beránek se v roce 1929 ocitl v městě nad Seinou. V Paříži v České restauraci zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích. Po návratu domů v roce 1937 pracoval velmi krátce jako šéf studené kuchyně ve věhlasném pražském lahůdkářství Lippert, kam si chodil denně pro večeři Vlasta Burian. Ten nabídl talentovanému kuchaři místo a trefil svou volbou do černého. Osm let práce v moderně vybavené kuchyni Burianovy domácnosti nenarušily ani těžké překážky, ani mnohá zklamání a přátelský vztah obou mužů trval až do Burianovy smrti. Na Trejbalovu kuchařku je třeba pohlížet jako na dokument o vývoji gastronomie, doklad rozmanitosti a nikdy nekončící fantazie mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost • Curriculum vitae a drobné klípky českého kuchaře• Recepty pro každou příležitost • Kuchaření není jen vaření
Proč jsme tak levní?
Tato knížka je o 20% levnější než jinde. Díky čemu držíme ceny tak nízko?
Vyladili jsme logistiku
Mákli jsme si. Naše sklady a distribuční cesty fungují efektivně.
Šetříme na reklamě
Místo drahé reklamy vám radši dáme lepší služby. A taky nižší ceny.
Na dopravě nerýžujeme
Velké e-shopy si zvyšují marži vyšší cenou dopravy. U nás máte dopravu za 39.
Díky tomu vám dáme knihu Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana jen za 239 Kč.