Klasická česká kuchyně Romana Vaňka.
Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu, se rozhodl vytvořit moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou. Spolu se šefkuchaři Prakulu Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili tuto knihu, která obsahuje téměř dvě stovky receptů. Nechybí ani česká pekařská klasika, na které pracoval s pekařam a učitelem Prakulu Martinem Hanusem. Všechny recepty jsou popsány krok za krokem a fotograficky zdokumentovány. Jedná se o skutečně klasické české recepty, které vařily naše babičky. Naleznete zde recepty na hovězí polévku, utopence, koprovku, tatarský biftek, řízek s bramborovým salátem, ryby, vnitřnosti, drůbež, divočinu až po koláče a vánoční cukroví. Tato kniha si jistě mezi klasickými českými kuchařkami najde své místo. Předmluvu napsali šéfkuchař J. Sapík, K. Schwarzenberg či J. Rákosníková – šéfredaktorka časopisu F.O.O.D.
schovat popis- Nakladatel: Pražský kulinářský institut
- Kód:
- Rok vydání: 2011
- Jazyk: Čeština
- Vazba: Pevná bez přebalu matná
- Počet stran: 192
- Šířka balení: 21.7 cm
- Výška balení: 30.3 cm
- Hloubka balení: 2 cm
- Váha balení: 1.3 kg
Recenze
Zkoušeli jsme téměř všechny recepty a chutě jídel uvařených podle této knihy jsou opravdu vynikající a vyvážené, Knihu doporučuji jak začínajícím kuchtíkům, tak těm pokročilým. Obsahuje klasické recepty jako je guláš, svíčková, koprová omáčka, ale také recepty na různé sladké pokrmy, bezmasá jídla a ryby.
A i když většinou času vaříme doma dost jinak, ve chvíli kdy má přijít masožravější navštěva nebo u nás má jíst cizinec, ráda jí vytáhnu z knihovny.
PS: Chtěla bych zde upozornit na to, že v knize jsou dva obsahy. Jeden je klasický obsah knihy (str.188). Hned za ním (str.192) je vypsaný obsah knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy od stejného autora. Ze začátku mě to mátlo, než jsem pochopila, že se jedná o obsah jiné knihy.
Rozhodně doporučuji zakoupit, pokud jste milovníkem chutného jídla.