Recenze Poklady klasické české kuchyně

Poklady klasické české kuchyně

Poklady klasické české kuchyně

390 Kč
Zobrazit knihu
Klasická česká kuchyně Romana Vaňka.Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu, se rozhodl vytvořit moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou. Spolu se šefkuchaři Prakulu Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili tuto knihu, která obsahuje téměř dvě stovky receptů.... číst celé 

Recenze

31
5.0
hodnotilo 31 zákazníků
5
26x
4
4x
3
0x
2
0x
1
0x
Moje již druhá kuchařka od Romana Vaňka a i tuto doporučuji. Kniha je moc hezky graficky zpracovaná, minimalistická. Kniha má 196 stran a každá dvojstrana obvykle obsahuje dva recepty (i s babiččinými radami) a fotografiemi... číst celé 
Nik
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Moje již druhá kuchařka od Romana Vaňka a i tuto doporučuji. Kniha je moc hezky graficky zpracovaná, minimalistická. Kniha má 196 stran a každá dvojstrana obvykle obsahuje dva recepty (i s babiččinými radami) a fotografiemi výsledného receptu. Celkově je zde tedy spousta receptů klasického českého rázu, základních i těch méně běžných. Recepty jsou rozděleny do obvyklých kategorií (polévky, maso, luštěniny,vejce a zelenina, přílohy, saláty, sladké a pečivo). Ačkoliv českou kuchyni úplně nevyhledávám, podle této knihy ráda vařím.
26/10/2019
Avatar uživatele
Poklady klasické české kuchyně – opravdový poklad v mé knihovničce. Má nejcennější kuchařka, díky které jsem se naučila vařit a péct. Mám vyzkoušené, že pokud se suroviny a postup u receptu opravdu dodržují + případné rady a doporučení Romana Vaňka, není možné, aby se konečný pokrm nepodařil zhotovit. Opravdu jsem šťastná, že i já vlastním tuhle knihu, tento poklad. Doporučuji všem. Nikdy na ni nedám dopustit a střežím ji jako oko v hlavě.
27/02/2018
Avatar uživatele
Poklady klasické české kuchyně jsou další kuchařskou knihou z „bílé edice“ od českého kuchaře Romana Vaňka. Tato kuchařka se zaměřuje na samotné základy české kuchyně – na tu naši českou klasiku. V této kuchařce najdete recepty na klasická jídla jako koprová omáčka, rajská omáčka nebo třeba utopenec a mnoho dalších. Kuchařka je popsána srozumitelně, jednotlivá jídla se naučíte krok a krokem. Určitě stojí za to.
18/02/2018
Avatar uživatele
Jedna z mých nejoblíbenějších kuchařek. Co může být lepší, než poctivá, česká klasika? Roman Vaněk ji pojal modernějším způsobem, ale stále ctí klasiku a tradici receptů, které opravdu vařily už naše babičky. Recepty jsou popsány jednoduše, s žádným jsem neměla problém a navíc fotografie uvnitř kuchařky vás přímo navnadí na jednotlivé recepty. Co jsem zatím vařila podle knihy, to mi chutnalo, doporučuji zkusit máslový řízek s bramborovou kaší a utopence. Delikatesa.
5/04/2019
Avatar uživatele
Knížku Poklady klasické české kuchyně jsou koupila před čtyřmi roky a dodnes je to moje nejpoužívanější kuchařka, kterou pomalu začínají používat i dcery. Recepty jsou přehledné, postupy nejsou složité, plusem jsou fotografie u každého receptu. Průměrně zdatný člověk je schopen podle této knihy zvládnout jak "běžná jídla" , tak i složitější kreace na výbornou. Vrací do domácností klasické recepty, což je v dnesní době fastfoodů pozitivní.
4/01/2019
Avatar uživatele
Kuchařky od Romana Vaňka jsou naprosto dokonalé a tahle konkrétní Poklady klasické české kuchyně je asi jedna z jeho nejlepších. Hodně oblíbenou mám i Rychle a snadno, ale tahle je speciální tím, že se jedná o naše milovaná česká jídla. Díky této kuchařce jsem se naučil spoustu základních receptů, které řadíme k našim klasikám a jsem z toho nadšen. Podle této kuchařky vařím moc rád, doporučuji si ji pořídit! Doporučuji i začátečníkům!
5/10/2018
Avatar uživatele
Název "Poklady klasické české kuchyně, aneb jak to ta babička tenkrát vařila" opravdu vypovídá o obsahu knihy.
Zkoušeli jsme téměř všechny recepty a chutě jídel uvařených podle této knihy jsou opravdu vynikající a vyvážené, Knihu doporučuji jak začínajícím kuchtíkům, tak těm pokročilým. Obsahuje klasické recepty jako je guláš, svíčková, koprová omáčka, ale také recepty na různé sladké pokrmy, bezmasá jídla a ryby.
14/09/2018
Avatar uživatele
Vaňkovy kuchařky jsou skvěle zpracované, graficky jednoduché ale efekní, recepty jsou na bílém podkladu doprovázené jasnými pokyny, které jsou doplněny i o vychytávky, takže úspěch je téměř zaručen. Líbí se mi jednoduchost, v které se skrývá krása a chutnost. Myslím, že tato kuchařka potěší i začátečníky a v mnohím přiučí i pokročilejší kuchaře. Nejsem sice fanouškem české kuchyně, ale občas na ni máme chuť všichni.
30/01/2018
Avatar uživatele
Tohle je ta pravá kuchařka pro fajnšmekry. S ní dokážete uvařit ty pravé tradiční pochoutky a věřte tomu, že z ní budete čerpat velice dlouho. Kuchařka nám nabízí opravdu chutná jídla, vše je vyzkoušeno a ohlasy jsou velice pozitivní. Autor je profesionál a podle toho to taky vypadá. Krásné fotografie, kde se na Vás jídlo jenom směje a báječné recepty. Stačí už jenom začít a máte o zábavu postaráno.
20/08/2017
Avatar uživatele
Tuhle knihu jsem dostala od maminky a myslím, že je to skvělý základ do každé domácnosti, protože se v ní nacházejí především tradiční a klasické české recepty, které se dle mého názory hodí vždycky. Kuchařka je současně krásně zpracovaná, přehledná a doplněna o fotky jídel, což je vždy skvělé. Postupy jsou dobře popsané a věřím, že tuto kuchařku budu často otevírat a vařit podle uvedených receptů.
13/08/2017
Avatar uživatele
Skvěla kuchařka zaměřená na českou kuchyni, která je mi provedením mnohem blíž, než třeba Kuchařka naší vesnice neb Vaříme zdravě, chutě, hospodárně :). Recepty jsou tu popsány krok po kroku a dá se na ně spolehnout na první pokus. Většinou jsou i lepší, než vařila vaše maminka.
A i když většinou času vaříme doma dost jinak, ve chvíli kdy má přijít masožravější navštěva nebo u nás má jíst cizinec, ráda jí vytáhnu z knihovny.
31/01/2019
Avatar uživatele
Perfektně zpracovaná kuchařka i pro úplné začátečníky. Recepty do detailu vypracované, hezké, jednoduché fotografie. Kromě složitějších receptů obsahuje i ty nejzákladnější. Koprovka. Vepřo knedlo zelo. Česnečka. Bramboračka. Šunkofleky. I když nejsem už úplný začátečník, ráda se knihou nechávám inspirovat.

PS: Chtěla bych zde upozornit na to, že v knize jsou dva obsahy. Jeden je klasický obsah knihy (str.188). Hned za ním (str.192) je vypsaný obsah knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy od stejného autora. Ze začátku mě to mátlo, než jsem pochopila, že se jedná o obsah jiné knihy.
30/10/2017
Avatar uživatele
Velmi dobře zpracovaná kuchařská kniha, která, jak už název napovídá, obsahuje základní recepty české kuchyně. Vše je jednoduše a srozumitelně popsáno a doplněno o pěkné fotografie. Jsou zde obsaženy recepty na polévky, jídla z masa i bez, přílohy, saláty i sladké pokrmy. Vařím podle ní velmi často a jídla podle těchto receptů chutnají opravdu dobře. Nejlepší kuchařka, která se mi dostala do rukou.
2/09/2017
Avatar uživatele
Pana Vaňka jsem dlouho sledovala na internetu. A pak přišlo velké překvapení. Jeho kuchařku jsem dostala od svého syna k Vánocům a jsem velice spokojená. Je v ní hodně receptů, které stojí za to. Hlavně jsou tradiční a české. Vyzkoušela jsem téměř všechny a rodina byla navýsost spokojena. Kniha je masivní a v pevné vazbě, díky tomu něco vydrží. Ilustrace jsou nádherné a dokážou vyvolat chuť k jídlu.
31/07/2017
Avatar uživatele
Na talíři si je rozhodně užijete a pochutnáte si tak moc, že nebudete vědět kterým jídlem začnete příště. Kniha Poklady klasické české kuchyně od Romana Vaňka je víc jak kuchařka, je to pastva pro vaši pusu. Já si nemohu pomoci, ale je to mistr ve svém oboru. Vždy tak skvěle popsané postupy receptů, že snadnější už to být snad ani nemůže. A hlavně si vzpomenete na rodinu a chutě, které jsme u společného stolu poznali.
16/12/2019
Avatar uživatele
Tuhle knihu jsme si od něho pořídili jako první, Roman Vaněk si nás hned získal. Žadné bláznivé zpracování, ale klasicky čisté s plnými talíři jídla, které si rádi s láskou připravíte a s chutí sníte. V knize jsou perfektně ukázány návody jak krájet, jak připravit kvalitní vývary. Prostě rady, které si do živita vnesete a už to jinak nebude. Pokrmy si rozhodně zamilujete, jedná se o poklady klasické české kuchyně.
10/12/2019
Avatar uživatele
Opět kniha od známého českého kuchaře. Jeho kuchyň se mi zamlouvá a stejně tak i tato kniha. Moc povedená kuchařka pro všechny hospodyňly. Přestože jsem češka, hodně receptů českých neumím a tahle kniha mi opravdu pomáhá s tímto bojovat. Je psaná jednoduše a srozumitelně. Navíc obsahuje hodně barevných fotografií, takže super. Hodně z nich jsem už zkoušela. Bohatý výběr jídel obsahuje tahle kniha.
16/07/2017
Avatar uživatele
Kuchařky od pana Vaňka zbožňuji. Jsou přehledné, najdu v nich mnoho inspirace a ještě krásné fotky, které doprovází celou knihu. Již jsem mnoho receptů z této knihy vyzkoušela a u nás doma vedou šunkofleky, francouzské brambory, které jsou prostě geniální a škvarkové placky, které bych teď mohla jíst pořád. Každý si najde to své a ač jistě většinu receptů znáte, tyto podle pana Vaňka stojí za vyzkoušení - nebudete litovat.
12/07/2017
Avatar uživatele
Abych pravdou přiznala, nikdy jsem nevařila podle kuchařky, sž teď mi tato recenze připomněla že tuto knížku jsem dostala kdysi od bráchy na Vánoce. Znovu si jí procházím a líbí se mi na ní že jsou hned na začátku měrné jednotky kolik obsahuje lžička/ lžíce kterých surovin.. knížka není moc hrubá, ale je dostačující, na každé stránce je pouze jeden recept, určitě zkusím některé recepty, například tu Vaňkovou zelňačku 😉
22/02/2021
Avatar uživatele
Pokud máte rádi naše tradiční a chutné české jídlo tak jako já, rozhodně vám doporučím kuchařskou knihu "Poklady klasické české kuchyně." Ta obsahuje skoro dvě stovky receptů, které jsou velmi snadné. Při vaření se můžete kuchařkou řídit a postupovat krok za krokem, k jídlu lákají krásné fotografie, takže se rozhodně máte na co dívat.
Rozhodně doporučuji zakoupit, pokud jste milovníkem chutného jídla.
30/09/2017
Avatar uživatele
Další z kuchařek, která by neměla chybět v žádné domácnosti. I v případě, že se cítíte jako zdatné kuchařky, nikdy neuškodí nahlédnout do nějakých klasických a ověřených receptů - pomocí nich vytvoříte vynikající a neotřelé jídlo, které potěší každého strávníka. Vždy ocením moderní zpracování a tady je navíc součástí i česká pekařská klasika. Postup je popsán dle jednotlivých kroků, což ocení každý méně zdatný kuchař.
14/08/2017
Avatar uživatele
Maso - Jednoduše & dokonale je parádní kuchařka, kde je spousta zajímavých receptů a i tipů na přípravu nejrůznějšího masa, které patří mezi mé neoblíbenější, pokud se umí dobře připravit, chce to dobrý návod a také trochu cviku. Moc se mi líbí, jak je kuchařka celkově udělaná, výborné recepty, krásné fotografie, vše je tak hezky uhlazeně zpracované. Všem kuchařku moc doporučuji ke koupi, je krásná a praktická.
31/10/2020
Avatar uživatele
Povedená česká kuchařka "Poklady klasické české kuchyně" od kuchaře Romana Vaňka je sice již nedostupná (těžko říct, zda je vůbec ještě k sehnání), ale kdo jí má doma, rozhodně neprohloupil. V této kuchařce najdete českou klasiku, celkem dvě stovky receptů. Vše je důkladně a srozumitelně popsáno a doplněno o fotografickou dokumentaci. Určitě tuto knížku doporučuji, je velice zdařilá. Dávám pět hvězdiček.
28/03/2019
Avatar uživatele
Kuchařku Poklady klasické české kuchyně vytvořil známý český kuchař Roman Vaněk se svými kolegy. Kdo by neměl rád klasickou českou kuchyni. V této kuchařce naleznete přes dvě stovky receptů na taková jídla jako koprovka, utopence, tatarák nebo třeba na kapra s bramborovým salátem. Navíc mají všechny kuchařky jednotný design, takže skvěle zapadnou k ostatním v knihovně k ostatním Vaňkovým kuchařkám. Doporučuji.
28/01/2018
Avatar uživatele
Úžasná kuchařka s recepty z tradiční české kuchyně, kterou bych nevyměnila za nic na světě. Vše je zde perfektně popsané a vysvětlené, najdou se i různé tipy na vylepšení už tak vynikajícího pokrmu a nechybí ani perfektní fotky, které mohou inspirovat při servírování. V případě, že se chci ukázat a uvařit něco z české kuchyně, vždy hledám inspiraci v této knize. Nikdy mě nezklamala a i když nejsem žádná extra kuchařka, jídlo je vždy výborné.
8/09/2017
Avatar uživatele
Jedna z mála kuchařek, kde si nebudete lámat hlavu nad postupem a prostě uvaříte to, co na dané stránce vidíte :-) krásně a věcně popsané postupy receptů
31/07/2017
Avatar uživatele
Poklady klasické české kuchyně je prima kniha s vynikajícími recepty. Doporučuji vyzkoušet, budete se ještě dlouho olizovat, pokud si připravíte pokrm přesně podle návodu. Jídla jsou tu pestrá a bohatá, pro každého se tu něco najde. Kniha obsahuje i krásné fotografie, které Vás ještě více navnadí a aktivuje Vaše chuťové pohárky. Věřte tomu, že po vyzkoušení receptů v této knize se budete zajímat i o další knihy tohoto autora.
15/07/2017
Avatar uživatele
Hezky, jednoduše a přehledně zpracovaná kuchařka s pěknými fotografiemi. Dobře poslouží každému, kdo chce umět vařit poctivá a chutná jídla i když je pro něj kuchyně doposud tabu. Doporučuji.
28/05/2017
Avatar uživatele
Doporučuji
21/02/2017
Avatar uživatele
Mám rád českou kuchyni - vlastně ji mam ze všech nejraději. Sám na tom s vařením moc slavně nejsem, ale čas od času se o něco pokusím. Většinou si vezmu k ruce přítelkyni, která mi ráda pomůže a pak se to výsledné jídlo dá i jíst. Recepty z této knihy jsou chutné a docela dobře popsané, takže podle nich zvládne vařit (s drobnou asistencí) i chlap. Pokud tedy hledáte nějakou dobrou kuchařku, zkuste třeba tuhle.
28/08/2017
Avatar uživatele
Poklasy klasické české kuchyně jsem si pořídila, i když popravdě nejsem zrovna fanouškem takových jídel. Až na výjimky mi přijdou až příliš těžké a v určitém slova smyslu i takové hrubé. Ale byla jsem zvědavá a nechtěla jsem něčemu křivdit. Musím říct, že jsme v kuchařce našla pár zajímavých a dobrých receptů, ale většina bohužel nebyla pro mě. Ale spíš jsem si zvolila špatnou kuchařku, než že by byly špatné recepty.
26/05/2019