\nKamut je prapůvodní druh pšenice, který neprošel procesem hybridizace či genetických úprav. Jeho pěstování nebylo dotčeno moderními zemědělskými postupy, a tak si zachoval své původní vlastnosti.\nKamut představuje výbornou alternativu veškerých pekárenských výrobků, při jejichž přípravě se...
číst celé
\n
Kamut je prapůvodní druh pšenice, který neprošel procesem hybridizace či genetických úprav. Jeho pěstování nebylo dotčeno moderními zemědělskými postupy, a tak si zachoval své původní vlastnosti.
\n
Kamut představuje výbornou alternativu veškerých pekárenských výrobků, při jejichž přípravě se užívá běžná pšenice. Oproti pšenici vynikají zrna kamutu dvojnásobnou velikostí a vyšším obsahem živin. Kamut má mimořádně vysoký obsah selenu, nenasycených mastných kyselin, zinku a hořčíku. Vědecký výzkum vypracovaný International Food Allergy Association (IFAA) dospěl k závěru, že pro většinu lidí, kteří jsou přecitlivělí na běžnou pšenici, může být kamut vynikající náhražkou. Pěstování této obiloviny je proti zneužití a možnému křížení s jinými druhy obilí chráněno registrovanou značkou Kamut®.
KAMUT
(druh pšenice). produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíkamut můžete namlít na mouku nebo namočte cca na 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1384kJ/331kcal. Tuky: 2,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 59,3 g. z toho cukry: 8,2 g. Bílkoviny: 12,5 g. Sůl: 0,02 g
\n
Skladování: skladujte v suchu a chladu v uzavřených pytlích.Legislativní zařazení: mlýnský obylný výrobek - obiloviny pro přímou spotřebu
\n
schovat popis
Recenze