Kategorie

Pražská kuchařka

Autor: Roman Vaněk

817 běžná cena 999 Kč

Zboží máme skladem a je připraveno k okamžitému odeslání
Poštovné jen 49
nejnižší v ČR

Nakladatel: Prakul Production
Kód:
ISBN: 978-80-87737-21-7
Rok vydání: 2015
Jazyk: Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 688

Nákupem získáte tyto dva krásné dárky

Sběratelská záložka 1 - Alpy 1. K Objednávce od 1 kusů

DVD film - Noviny 2. K Objednávce od 4 kusů

Doposud nejrozsáhlejší publikace autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Téměř 700 stran, 700 fotografií předního českého fotografa Tomáše Berana, 90 příběhů, 50 receptů restaurací včetně jídelních lístků významných státních návštěv a receptů pokrmů z Pražského Hradu nabízí tato kniha poprvé široké veřejnosti. Díky zachycení pomyslného zlomku času by tato „kuchařka“ fotografií, příběhů a receptů měla ukázat současnému širokému okolí i těm, kteří přijdou po nás, jak lidé v určité době pracovali, jak smýšleli, jak vypadali, co vařili. Měla by i za desetiletí ukázat, že i v době jejího vzniku (rodila se celé tři roky) tu žili lidé, kterým nespadl úspěch do klína, ale museli riskovat a vyvinout obrovské úsilí. Přesto svou práci bez veškerého patosu milovali, a co je víc, byli na ni přirozeně hrdí. Mým hnacím motorem byla touha – napsat velkou nadčasovou knihu, sled silných příběhů, v níž není důležitá logika řazení jednotlivých kapitol a ve které nezáleží na tom, zdali ten či onen na fotografii stále pracuje na stejném místě, nebo odešel zkusit štěstí jinam. Chtěl jsem, aby tuto knihu – a tentokrát to není jen čistě kuchařka – bylo možné otevřít na kterémkoli místě a začíst se do jednotlivých příběhů či se jen zasnít nad fotografiemi. Potažmo mít možnost prohlédnout si, či vyzkoušet recepty v ní uvedené.
Odměny pro recenzenty
3
Recenze
vybrat si
Jméno
Vaše recenze
0
Jak se Vám kniha líbila?
Ačkoliv mám ve své knihovně všechny doposud vydané knihy Romana Vaňka, tak tato je opravdovým "klenotem". Téměř 5 kg važící kniha, nádherně zpracovaná, včetně detailů jako jsou vytlačené znaky podniků, doplněno množstvím kvalitních fotografií, které celou knihu dokonale ilustrují. V tomto případě se také nejedná čistě o kuchařku, která by obsahovala pouze recepty, ale jsou zde i příběhy, což knize dodává na atraktivitě.
12/10/2017
Opravdu asi jedna z nejkvalitněji zpracovaných kuchařek v naší České republice. Kniha obsahuje kolem 700 stránek a obrovské množství fotografiií kvalitně vyfocených fotografem Tomášem Beranem. Najdete tu recepty i příbhy, zajímavé jídelní lístky státních návštěv a dovíte se, co se jí na Pražském hradě.
Pokud máte rádi gastronomii, není co řešit, dejte ji jako dárek mamince, babičce či sami sobě, doporučuji.
30/09/2017
Knížky Romana Vanka mají z pohledu gastronomie v CR asi nejvetsi uroven. A to po vsecho stranach. Prehlednost, komplexnost, profesionalitu a současně nadhled - podle jeho receptů dokáže jídlo připravit i naprostý laik, za předpokladu že jídlu chce věnovat nějaký ten čas a nespokojí se s smaženým rybím prstem z mrazáku. Velmi vysokou úroven má ale i samotná kniha z pohledu materiálu, protože hned na první dotek poznáte že držíte v ruce něco vyjímečného
17/07/2017
Proč jsme tak levní?
Tato knížka je o 18% levnější než jinde. Díky čemu držíme ceny tak nízko?
Vyladili jsme logistiku
Mákli jsme si. Naše sklady a distribuční cesty fungují efektivně.
Šetříme na reklamě
Místo drahé reklamy vám radši dáme lepší služby. A taky nižší ceny.
Na dopravě nerýžujeme
Velké e-shopy si zvyšují marži vyšší cenou dopravy. U nás máte dopravu za 39.
Díky tomu vám dáme knihu Pražská kuchařka jen za 817 Kč.