Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou

· Mladá fronta · 2021 · vázaná · 144 stran
Kód:
Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou

Megasleva
202
DMOC 249 Kč
Produkt momentálně není dostupný.
Podívejte se na dostupné alternativy.
Skupina dvaceti bohatých židovských obchodníků pod vedením pana Cohena je jakoby nedopatřením odvezena z Itálie do koncentračního tábora. V průběhu vyjednávání o výměně za německé zajatce jim nacisté, zastoupení úlisným panem Brenskym, slibují, že za milion švýcarských franků je všechny, včetně... číst celé 

Nakupte společně

  • Mohlo by Vás také zaujmout
  • Další knihy autora
  • Další zboží nakladatele
  • Naposledy prohlédnuté

Sběratelské záložky

České osobnosti na návštěvě v Megaknihách!

Pravidelně k nám do Megaknih chodí známe české osobnosti a povídáme se s nimi o knihách. Pozvání k nám do Knižního zákulisí přijali zajímavé české osobnosti, například Jirka Mádl, Roman Vaněk, Veronika Žilková, Bořek Slezáček, Josef Maršálek, Martina Preissová a mnoho dalších!

Návrh štítků k produktu

Navrhněte maximálně 5 klíčových slov (štítků) k tomuto produktu.

Za každý přidaný štítek musíte poté 5x ohodnotit štítky ostatních.

Nezapomeňte navrhnuté štítky uložit stisknutím tlačítka „Uložit přidané štítky“.

K této knize jste navrhli štítky:

    Hodnocení štítků

    Klikněte na štítek, který se více hodí k produktu.

    Nyní následuje 5x hodnocení štítků ostatních.


    Proč nakupovat u nás?

    • Největší skladové zásoby sortiment všeho druhu
    • Levná doprava doslova za pár kaček
    • Spokojení zákazníci známka kvality
    • Vyzvednutí kdekoliv místo vybíráte vy
    • Skvělá zákaznická podpora neváhejte zavolat

    Hodnocení od zákazníků

    Heureka Ověřeno zákazníky
    6 767 pozitivních recenzí
    za posledních 90 dní
    4.5 star celková spokojenost
    s obchodem
    "Vše v pohodě,naprostá spokojenost."
    "spokojenost, solidnost"
    "Velký výběr zboží."
    "Vše probehlo v pořádku."
    4.5
    hodnotilo 44 zákazníků
    5
    29x
    4
    12x
    3
    1x
    2
    0x
    1
    0x
    První polovina knihy se velice vleče a na autorův osobitý styl se těžko zvyká. Pokud ale toto čtenář překousne, druhá polovina knihy ho uchvátí. Emoce, napětí a hlavně úzkost. Ta nepředstavitelná úzkost, kdy i... číst celé 
    artistic_soul
    Avatar uživatele
    Po dočtení této novely ve mně zůstaly dva dojmy. Jednak to, že i naše strastiplná republika dokázala vyprodukovat dalšího umělce, který ji ve světě propagoval v docela jiném světle, než se o to snaží někteří lidé dnes. Druhým dojmem bylo zjištění, že nejhorší věc, kterou můžete dát jiným je naděje. Toto dílo je zejména o naději, která je dána skupince mužů a dívce, a právě tato naděje jim nedovoluje odprostit se od zla, které je (nás) obestupuje.
    20/04/2020
    Avatar uživatele
    První polovina knihy se velice vleče a na autorův osobitý styl se těžko zvyká. Pokud ale toto čtenář překousne, druhá polovina knihy ho uchvátí. Emoce, napětí a hlavně úzkost. Ta nepředstavitelná úzkost, kdy i vy jako čtenář zjistíte, že to nikam nevede. Že nebude žádná záchrana. V nejryzejší podobě. Určitě patří právem do klasik a myslím, že by si ji měl přečíst každý z nás. Velká bolest a zároveň nadšení!
    27/11/2021
    Avatar uživatele
    Nejznámější kniha Arnošta Lustiga bývá často zařazována mezi povinnou četbu. Tato novela nese klasické rysy Lustiga - hlavní hrdinkou je žena (vybírá vždy někoho křehkého a zranitelného, jako ženy, děti, staré lidi, a ukazuje jejich sílu, když jsou konfrontováni s realitou) v období druhé světové války. Reálným způsobem jsou popisovány krutosti nacistů, nelidskost. Cenné jsou hlavně filozofické myšlenky. Jen si tedy myslím, že Lustig má mnohem víc, co nabídnout. Třeba Dita Saxová, nebo Démanty noci jsou ještě vyprecizovanější.
    30/10/2021
    Avatar uživatele
    Nádherná kniha. Byla jsem z ní naprosto v šoku. V přirovnání k dnešní slepé společnosti, která jde neustále za pokyny svých vykořisťovatelů bez vlastního uvažování, docela děsivé. Krásně popsané, autor má jedinečný styl psaní, na který mi chvíli trvalo, než jsem si zvykla. Začíst se mi trvalo delší dobu než u jiných knížek, ale konec jsem si vychutnala o to víc. Také jedna z knih, které doporučuji každému k maturitní četbě!
    12/04/2021
    Avatar uživatele
    I Kateřina byla potíž, protože neměla americký pas. Aby s nimi mohla odjet, chtěl se s ní jeden z Italů oženit. Aby mohli být oddáni, museli se vrátit do tábora. To ale samozřejmě stálo zase peníze. Na druhý pokus už do Hamburku opravdu dojeli, Brenske chce po nich další peníze, protože se změnila trasa a musí se vrátit do tábora – pojedou přes Švýcarsko. Jelikož z nich gestapo vymámilo už dost peněz, v táboře je naženou do plynové komory.
    18/02/2021
    Avatar uživatele
    Novela vychází ze skutečné události z 2. sv. války. Patří mezi nejznámější díla autora židovského původu Arnošta Lustiga.
    Líčí osudy dvaceti bohatých italských Židů, kteří se vracejí z emigrace v Americe, kam prchli před válkou. V Itálii jsou roku 1943 chyceni gestapem a jsou převezeni do tábora, kde pod záminkou, že je převezou od Ameriky, chtějí po nich peníze. V táboře se jich ujímá velitel tajného oddělení pan Bedřich Brenske, který má za úkol přimět Italy, aby převedli peníze na jejich konta. V koncentračním táboře je polská tanečnice Kateřina Horovitzová. Skupina Italů si vyžádá, aby mohla jet s nimi i ona.
    11/01/2021
    Avatar uživatele
    Jedna z nejznámějších povídek Arnošta Lustiga, autora židovského původ, který sám jen o vlas unikl smrti útěkem z transportu smrti.
    Kniha líčí strastiplný osud dvaceti židovských podnikatelů a obchodníků vracejících se z Ameriky, kam uprchli před válkou. Jsou chyceni v Itálii roku 1943, v době, kdy německá armáda obsadila větší část země a Řím. Jsou převezeni do tábora, kde se jich zištně “ujímá” pan Bedřcih Brenske, velitel tajného oddělení. Tem má totiž za úkol vymámit od nich peníze z jejich švýcarských kont. Herman Cohen, jeden ze skupiny, se slituje nad krásnou polskou tanečnicí Kateřinou Horovitzovou, a ta se za sto tisíc zlatých franků smí ke skupině připojit.
    14/12/2020
    Avatar uživatele
    Co si z této knížky odnést? To je asi prosté... To nejhorší, co můžete člověku provést je... Dát mu planou naději. A přesně o tom Lustig píše v Modlitbě. Kateřinu Horovitzovou jsem četla jako povinnou četbu a jsem za to ráda. Je to sic tenká knížka, ale opravdu naplněná hezkými slovními obraty, krásnou spisovnou češtinou a emocemi. Emocemi kladnými i těmi zápornými... Za Arnošta Lustiga může být naše republika po právu vděčná
    27/08/2020
    Avatar uživatele
    Těšila jsem se, že je to tenká knížečka a děj bude pěkně rázný a zajímavý. Začátek knihy mně osobně přišel takový rozvláčný, ale zase podrobně popsal některé souvislosti a uvedl nás do obrazu. Každopádně se mi nelíbilo, jak bylo se skupinkou Židů manipulováno a dostávali plané naděje. O to byl překvapivý závěr. Čekala jsem, že přijmou Židé svůj osud a byla jsem příjemně překvapena! Kniha stojí určitě za přečtení :)
    16/07/2020
    Avatar uživatele
    Ačkoliv jsem se ke knize dostala díky povinné četbě na střední škole, kniha mě opravdu velmi zaujala a moc ráda jsem si ji přečetla. Židovská tématika je nesmírně zajímavá, a tato kniha patří k mé oblíbené. Z knihy úplně čiší zlomyslnost nacistů, kterým úplně dělalo dobře, že nevinným a vystrašeným Židům dávají plané naděje. Konec je celkem překvapivý, nicméně si u něho řeknete, že je to spravedlivý trest pro nacisty!
    6/07/2020
    Avatar uživatele
    Velmi zajímavá a působivá kniha, je rozporuplná dojmů, které z ní načerpáte, každý si na to musí udělat svůj názor. Skupina dvaceti bohatých židovských obchodníků pod vedením pana Cohena je jakoby nedopatřením odvezena z Itálie do koncentračního tábora. V průběhu vyjednávání o výměně za německé zajatce jim nacisté, zastoupení úlisným panem Brenskym, slibují, že za milion švýcarských franků je všechny, včetně mladé tanečnice Kateřiny Horovitzové, odvezou vlakem až k americké lodi.
    25/06/2020
    Avatar uživatele
    Klasickou literaturu moc často nečtu, nijak jsem jí nepropadla, ale co bych to byla za čtenáře, kdybych si nepřečetla jednoho z našich nejznámějších autorů minulosti.
    Tahle novela mi sedla, příběh je zajímavý a pěkně se mi to četlo, a to i vzhledem k velikosti celého dílka. Samozřejmě je také velmi smutný.
    Dokonce mě Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou navnadila tak, že v budoucnu hodlám přečíst i některá další autorova díla
    29/05/2020
    Avatar uživatele
    Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou je jedna z těch knih, které nikdy nezapomeňte, že jste četli. Víte sice, že kniha pojednává o hrozivém tématu, ale stejně vás její síla překvapí a bude vám běhat mráz po zádech. Pro všechny, co mají tuto knihu k výběru na povinnou četbu ji doporučuji všemi deseti, ale vlastně ji obecně doporučuji úplně všem lidem. Ačkoli by se totiž mohlo zdát, že kniha pojednává o stokrát omílaném tématu, strhne vás a přinese zase nový zážitek.
    19/04/2020
    Avatar uživatele
    Zpočátku pro mě bylo těžké se do novely začíst a pochopit děj, po pár stránkách ale tento problém zmizel a v ději jsem se již orientovala. Oceňuji odhodlání Kateřiny Horovitzové a její odvahu, která kontrastuje s pasivitou ostatních obchodníků (snad kromě Rappaporta-Liebena, jenž se alespoň pokoušel protestovat). Kniha zobrazuje manipulaci židů, rasovou nesnášenlivost, život v koncentračním táboře, jednání nacistů se zajatci a již zmíněnou odplatu za smrt bližních. Autor zachycuje stísněnou atmosféru války a zároveň neutuchající naději zajatců, která stále přetrvává, ačkoliv čtenář téměř okamžitě ví, co má důstojník Brenske v plánu.
    10/10/2019
    Avatar uživatele
    Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou je útlá,čtivá knížka o příšerných věcech. Hodně často si lidé pokládají otázku, proč se židé nevzbouřili? Tahle knížka ukazuje příběh, částečně založený na skutečnosti, který ukazuje jednu takovou vzpouru. A zároveň i to, proč se většina nebouřila.
    Četla jsem od Anroště Lustiga spoustu knížek, ale modlitba pro Kateřinu Horovitzovou mi přišla nejsilnější a mám ji nejradši.
    11/03/2019
    Avatar uživatele
    Kniha Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou od českého autora Arnošta Lustiga patří mezi ty knihy, které by si povinně měl přečíst každý. Kniha sice není nikterak objemná, ale její příběh je dost silný. Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou je psána velice čtivě, byť je to značně smutný příběh. Je vidět, že autor ví, o čem píše. Knihu určitě doporučuji k přečtení. Je to drsné, bohužel ale taková byla realita.
    14/01/2019
    Avatar uživatele
    Velice drsný, depresivní, temný a tragický příběh, který je dějově zasazený do období druhé světové války. Arnošt Lustig, který si sám prošel nacistickým terorem a peklem tábora, napsal s tématikou holokaustu hned několik knih, které díky jeho vlastním zkušenostem působí neuvěřitelně autenticky. Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou je smutný a skutečností inspirovaný příběh o nacistech, kteří využívali strachu a hrůzy bohatých Židů k obohacení své strany.
    4/07/2018
    Avatar uživatele
    Povinná četba, ze které jsem měla pořádný strach. Spoustě lidem v mém okolí nesedla, a já myslela že nebudu výjimkou. Ale nakonec byla! Těch ani ne sto padesát stran jsem přečetla za chvilku, a už jsem se dívala i na film. Kniha od Arnošta Lustiga je prostě špička. Mám v plánu i další knihy tohoto autora. Myslím si, že nikdo jiný téma židovství za druhé světové války lépe nezpracoval. Rozhodně stojí za přečtení.
    15/04/2018
    Avatar uživatele
    Občas se mi do ruky dostane knížka, o které vím, že bude smutná, že při jejím čtení budu mít husí kůži, budu plakat, ale přesto se od ní nemůžu odtrhnout. A právě taková je tato knížka. Dojemný, drsný příběh z války o židovských obchodnících o mladé talentované tanečnici Kateřině. Čím se ti lidé provinili? Jen se narodili ve špatné době, a za to zaplatili tu nevyjšší daň. Drsná kniha o víře, naději a odvaze.
    20/01/2018
    Avatar uživatele
    Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou je silná kniha. Skupina bohatých prominentních Židů, kteří jsou zatčeni a má je potkat stejný osud jako ostatní. Nacisté jim výměnou za jejich peníze slíbí svobodu. Spolu s nimi je vykoupena i krásná polská Židovka Kateřina. Kateřina by ráda zachránila také svou rodinu, svádí kvůli tomu vnitřní boj, má o rodinu strach, ale zároveň má strach o to požádat. Nacisté slíbí, že celou skupinu dopraví do Spojených států. Je to ale lež a poté co zaplatí, vlak se vrátí zpět na místo, kde na ně čeká smrt. Oprávněně je tato kniha řazena do povinné četby, protože přečíst by si ji měl každý. Doporučuji.
    30/11/2017
    Ověřené recenze jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
    Váš avatar
    Vybrat si
    Jméno
    Vaše recenze
    0
    Kniha návstěv
    Jana Kužilová
    Velký výběr knih, rychlé dodání, jsem velmi spokojená.
    Mirka
    Spokojenost
    Michaela
    Ověřený příspěvek
    Ráda zase nakoupím. Rychlé a spolehlivé dodání, velký výběr knih v oblasti, která mě zajímá.
    Miroslav Chrástka
    Ověřený příspěvek
    Obchod, který je spolehlivý a dobře funguje. Knihu, kterou jsem dlouhá léta sháněl, protože je 50 let stará, se mi podařilo právě tady koupit. Mockrát děkuji. Jste skvělí! Rád se budu vracet. Doporučuji.
    Andrea
    Objednané zboží dorazilo v pořádku a včas. Děkuji za rychlý a bezproblémový obchod. Obchod mohu jen doporučit.
    Andrea
    Ověřený příspěvek
    Objednané zboží dorazilo v pořádku a včas. Děkuji za rychlý a bezproblémový obchod. Obchod mohu jen doporučit.
    Jana R.
    Ověřený příspěvek
    Vždy vše v naprostém pořádku
    Libuše
    Ověřený příspěvek
    S obchodem jsem spokojená, rychlé dodání, skvělá komunikace. Děkuji
    Magdalena
    Ověřený příspěvek
    S Megaknihy jsem vždy spokojená
    Dagmar
    S nákupem jsem maximálně spokojená vše přišlo brzy a záložka mě také poťěšila
    Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.

    Velkoobchodní spolupráce

    Pokud máte zajímavý sortiment, neváhejte nás oslovit. Nabízíme zajímavé odběry, rychlé platby, respektuplnou spolupráci.

    velkoobchody@megaknihy.cz

    Alkohol mohou nakupovat pouze osoby starší 18 let.

    Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.