Jediné, co Anthony Bourdain zbožňuje stejně jako vaření, je cestování. Jeho druhá kniha přeložená do češtiny - Šéfkuchař na cestách představuje dokonalé spojení obou vášní. A jelikož není pouze šéfkuchař, ale také dobrodruh, vydává se hledat kulinářský svatý grál. Ve snaze objevit dokonalé jídlo...
číst celé
Jediné, co Anthony Bourdain zbožňuje stejně jako vaření, je cestování. Jeho druhá kniha přeložená do češtiny - Šéfkuchař na cestách představuje dokonalé spojení obou vášní. A jelikož není pouze šéfkuchař, ale také dobrodruh, vydává se hledat kulinářský svatý grál. Ve snaze objevit dokonalé jídlo objíždí svět křížem krážem a přitom ochutnává místní pokrmy - znamenité i ty poněkud bizarní. Při svém putování zavítá na všechny světadíly. Bourdain na svých cestách znovu a znovu objevuje význam společenství a sounáležitosti, ale především schopnost jídla svést lidi dohromady.
schovat popis
Recenze